test

Milović u Petrovcu: Otvorićemo građanski biro, izgraditi sistem za pročišćavanje otpadnih voda i izgraditi novo šetalište

Standard

07/05/2024

18:43

Veoma sam zadovoljan i ponosan na to kako ljudi u Petrovcu doživljavaju ono što je ponuda liste `Budva može bolje!`. U razgovoru sa mještanima razmijenili smo informacije o tome kako Petrovac izgleda danas i kako želimo da on izgleda u naredne četiri godine, saopštio je Milović.

“Ja, kao nosilac liste, kao i svi kandidati za odbornike, imali smo priliku da čujemo šta mještani misle o nama i ponosan sam na to što nas doživljavaju kao ljude koji drže riječ, djeluju otvoreno i u interesu svih, bez obzira na razlike i danas smo čuli puno lijepih komentara na račun toga”, kazao je nosilac liste “Budva može bolje” Nikola Milović.

Ističe, da Petrovac nije samo dio Budve, on je svijetla stranica crnogorske istorije, a Petrovačka komuna učila je generacije Budvanki i Budvana kako se opstaje u najtežim vremenima.

“Zato, simbolično, vjerujemo da će baš poput tih vremena i danas Petrovac odigrati ključnu ulogu u borbi za oslobođenje Budve od svega onoga što je uništilo njen duh u proteklih nekoliko godina.
I tada je bilo teško, ali su hrabri i slobodarski Paštrovići znali kako se ispravno postaviti u najtežim vremenima. Zato vjerujemo da će, baš kao što je sa ovog mjesta upaljena iskra Trinaestojulskog ustanka viteškog crnogorskog naroda, iz Budve krenuti promjena koja je Crnoj Gori i više nego potrebna. Plan nam je da stanemo na kraj divljačkom ponašanju koje potire istoriju našeg grada. Vratićemo petokraku iznad stadiona, jer je ona dio identiteta naše Budve, ma koliko nekima smetala”, navodi Milović.

Ističe da će preduzeti niz konkretnih koraka koji će voditi u pravcu značajnog poboljšanja kvaliteta života građana ovog dijela opštine.

“Petrovac je dio Budve i vrijeme je da se prema njemu počnemo tako i ophoditi. Krajnje je vrijeme da građanima ovdje olakšamo svakodnevno funkcionisanje i, kao odgovorna lokalna uprava, omogućimo sve one servise koji su dostupni građanima iz centra grada. Petrovac može i mora da dobije građanski biro, servis koji bi građanima omogućio sve one usluge koje nudi gradska administracija, bez neposrednog i nužnog dolaska u Opštinu Budva. Osim toga, plan nam je da građanima Petrovca trajno unaprijedimo kvalitet života, što će se realizovati kroz izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kao i kroz sistemsko i sistematsko održavanje komunalnog reda na prvom mjestu čistoće javnih površina, dok za turiste planiramo potpuno novi izgled šetališta. Želimo da šetalište bude rekonstruisano po uzoru na evropske turističke centre, sa modernom i funkcionalnom infrastrukturom. Istovremeno, cilj nam je da turiste privučemo i zadržimo svojom jedinstvenom ponudom, a to podrazumijeva uklanjanje vašarišta i ulične prodaje na trasi šetališta”, navodi Milović.

Radiće i na poboljšanju uslova pružanja primarne zdravstvene zaštite za mještane Petrovca.

Vrijeme je da Dom zdravlja u Petrovcu dobije adekvatne uslove zbrinjavanja pacijenata sa odgovarajućim brojem zaposlenih i dežurnom službom. Planiramo da radimo i na valorizaciji zaleđa Petrovca. Sela u Paštrovićima moraju biti najbolja promocija turističke ponude. Pogled na more sa naših brda jedinstveno je blago koje nam je priroda podarila. Dakle, imajući u vidu šta Petrovac znači za Budvu, imajući u vidu simboliku i važnost ovog tla, zajedno sa svojim timom, imam poseban motiv da predano radim za dobrobit mještana Petrovca. U danima i sedmicama koje su pred nama čeka nas težak zajednički posao i ja sam apsolutno siguran da ćemo u narednim godinama biti u prilici da radimo zajedno u najboljem interesu ne samo Petrovca, već i cijele Budve”, zaključuje Milović.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)