test

Milović: Uz pritisak SAD-a i Brisela do izručenja Marovića

Standard

12/04/2022

20:04

Ako Srbija ne izruči Crnoj Gori Svetozara Marovića iz crnogorskog Ministarstva pravde najavljuju da će zajedno sa međunarodnim partnerima izvršiti pritisak na zvanični Beograd.



Odluka Sjedinjenih Američkih Država, da uvedu sankcije nekadašnjem predsjedniku Skupštine Crne Gore i potpredsjedniku DPS-a Svetozaru Maroviću, bila je okidač da se crnogorske vlasti još jednom obrate kolegama iz Srbije i drugi put ove godine zatraže njegovo izručenje.

“Uključivanje SAD u slučaj Marović je korak dalje za izručenju i mi se nadamo da će Srbija izručiti Svetozara Marovića”, kazao je za TVCG Andrej Milović, državni sekretar Ministarstva pravde.

A da li će i kada Srbija izručiti Marovića u Ministarstvu pravde Crne Gore još ne znaju. TVCG na ovu temu nije dobila ni odgovore Ministrarstva pravde Srbije.

U pitanju je, tvrdi Milović, nedostatak političke volje, jer je slučaj Marović jedini u vezi s kojim imaju problem s kolegama iz Srbije. Kako god, vremena za čekanje, kaže, više nema.

“Crna Gora će pojačati svoju diplomatsku aktivnost sa svim međunarodnim partnerima, uključuju SAD i Brisel i shodno tome se nadamo da ćemo uz jedan opšti pritisak na državu Srbiju, izvršiti pritisak da oni konačno izruče Svetozara Marovića”, poručio je Milović.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)