Ministar Krivokapić: Cijenimo spremnost EU i Savjeta Evrope da nas razumiju, a ne samo da pomogn

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić poručio je danas u Budvi da cijenimo spremnost Evropske unije i Savjeta Evrope da razumiju Crnu Goru, a ne samo da pomognu, dodajući da je ključ budućnosti u razvoju našeg regiona uz podršku EU.
Ministar Krivokapić: Cijenimo spremnost EU i Savjeta Evrope da nas razumiju, a ne samo da pomogn

Izvor: MVP

Šef crnogorske diplomatije je otvorio Završnu konferenciju regionalnog programa EU i Savjeta Evrope “Horizontal Facility (Horizontalni Mehanizam) za Zapadni Balkan i Tursku – faza druga, a uvodna izlaganja su imali šefica delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i generalni direktor Savjeta Evrope za ljudska prava i vladavinu prava Kristos Đakomopulo.

Ministar Krivokapić je zahvalio najstarijoj panevropskoj organizaciji – Savjetu Evrope na naporima koje ulažu, ističući da je na nama da iskoristimo te mogućnosti i pokažemo nove kapacitete kao država i region.

“Snažna posvećenost boljem obrazovanju, razvoju kulture i beskompromisna vladavina prava mogu obezbijediti bolju budućnost, jer smo regija mogućnosti, ali i tačka susreta različitih izazova. Mi smo dodatna vrijednost za Zapadni Balkan” kazao je šef crnogorske diplomatije.

Ovaj program, čiji je zadatak podrška zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj u sprovođenju reformi u oblastima vladavine prava, borbe protiv ekonomskog kriminala i diskriminacije, zaštite prava ugroženih grupa, kao i zaštite slobode govora i slobode medija, podržali su EU i Savjet Evrope.

Na konferenciji je poručeno da je dugogodišnja saradnja EU, Savjeta Evrope i Crne Gore zasnovana na partnerstvu koje se temelji na zajedničkim vrijednostima, te da se naši evropski partneri zalažu za dostizanje standarda, ubrzanje procesa i integraciju Crne Gore u EU

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

HRA O ZAKONU O DRŽAVNOM TUŽILAŠTVU: Izmjene neće rezultirati reformom niti obezbijediti vladavinu prava

Vlada donijela novu Odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u luci Bar

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ŠKALJARCI U „SKY ECC“ APLIKACIJI OTKRIVAJU VEZE SA PREDSJEDNIKOM BUDVE: „Milo radi robu, brodove, ima 15 godina, težak je milione i milione“

EKSPLOZIJA NA KONIKU: Bačene dvije bombe na kuću policajca

ZAKAZANA SAHRANA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA: Evo kada i gdje će biti ispraćen Jovan Vukotić

Uhapšen još jedan osumnjičeni za likvidaciju Vukotića