Mitrović: Abazović poveo svoje saradnike na oproštajnu ekskurziju u SAD, sve platili građani

U trenutku kada sve odgovorne vlade štede i gledaju kako da smanje potrošnju i preusmjere novac za pomoć građanima zbog narasle inflacije, odlazeći premijer Dritan Abazović je odlučio da oproštajnu ekskurziju za odabrani desetočlani tim iz svog kabineta, napravi hiljadama kilometara daleko od Crne Gore, čak u Americi i da za to potroši minimum 100 prosječnih plata, naveo je poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Ivan Mitrović.
Mitrović: Abazović poveo svoje saradnike na oproštajnu ekskurziju u SAD, sve platili građani

”On, koji građane opominje da štede i nonšalantno preporučuje da gledaju u nebo da li će padati kiša, kako bi znali hoće li se zimus smrzavati, dakle, taj bahati premijer, da bi svoju suštinski neuspješnu i poluprivatnu posjetu promovisao, poveo je desetočlanu delegaciju u kojoj je medijski tim sigurno brojniji od onog koji imaju premijeri najbogatijih zemalja. Armija ljudi koja piše tvitove iz udobnosti vašingtonskih hotela i šalje u svijet “istinu” o neviđenom kapacitetu i važnosti Dritana Abazovića, plaćena je novcem svih građana, dakle, iz budžeta”, naveo je Abazović.

Ovaj primjer, prema njegovim riječima, pokazuje novi nivo bahatosti Dritana Abazovića, koji odbija da prihvati činjenicu da je on premijer tehničke vlade kojoj je izglasano nepovjerenje.

”Povodom ovog skandala, tražimo od Generalnog sekretarijata Vlade, da javnosti predoči svrhu ovog putovanja i ulogu svakog pojedinačnog člana delegacije kao i sredstva koja su utrošena da bi se oproštajna ekskurzija za vladu koja je trajala svega 113 dana, obavila”, rekao je Abazović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Napadnut Ombudsman Siniša Bjeković: Udario ga kolega

Počeo Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu u Davosu: Učestvuju Abazović, Vučić, Rama, Kurti, Lajčak, Fajon…

Pronađeno tijelo, policija utvrđuje da li je Ana Volš

Vučić: Zahvalni smo Rusiji za podršku, ali za nas je Donbas Ukrajina