Mitrović: Populizam sprječava pomoć onima kojima je najneophodnija

Odluka da škole ostanu bez asistenata, (sedam asistenata i dva vaspitača u OŠ ''Savo Pejanović'' dobiće otkaz) koji bi pratili djecu sa autuzmom, i tako djeca sa smetnjama u razvoju ostanu bez pomoći u nastavi, samo je nastavak potpune dezorijentisanosti 42. i 43. Vlade Crne Gore u vođenju obrazovne i socijalne politike ove zemlje, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Mitrović.
Mitrović: Populizam sprječava pomoć onima kojima je najneophodnija

Ivan Mitrović

“Nakon izostavljanja povećanja naknada za osobe korisnike Lične invalidnine, kao i naknada za njihove roditelje ili njihove staratelje, nakon potpunog zaboravljanja korisnika Dodatka na njegu i pomoć i njihove teške materijalne situacije, nakon izostavljanja korisnika Materijalnog obezbjeđenja iz bilo kakvog vida povećanja naknade, danas svjedočimo i nastavku ignoranskog odnosa prema onima kojima je pomoć države najpotrebnija”, pojasnio je Mitrović.

Foto: Screenshot

Trka za glasovima, kako dalje navodi, kojoj svjedočimo iz dana u dan nakon 30. avgusta 2020. godine, “populiste” iz 42. i 43. Vlade Crne Gore je, kako konstatuje, “odvela na potpuno suprotnu stranu od onoga što bi morala biti uloga svake izvršne vlasti, odnosno uloga svake savremene države, a to je da prvo obezbijede svakom građaninu Crne Gore minimum socijalne sigurnosti”.

“Nažalost, u Crnoj Gori mi danas svjedočimo “zamrznutom pejzažu blagostanja”, jer nikad nije, za ovako kratko vrijeme, bilo većeg socijalnog raslojavanja, nikad većeg zanemarivanja onih kojima je pomoć najneophodnija, ali ni nikad većeg zaduživanja”, zaključio je Mitrović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

LOŠA RAČUNICA DEMOKRATA: Za majke sa troje i više djece trebaće najmanje 40, a ne 25 miliona eura

Ministarka Injac nastavlja da opstruira ljudska prava kadeta Marka Mitrovića

Mitrović stopirao usvajanje planskih dokumenata i blokirao postupak legalizacije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO i VIDEO Proslava bronzane medalje naših lavica, Vuković: Čine sportska čuda i čine Crnu Goru ponosnom; Kapisoda: Rezervnu državu nemamo, ni grb ni himnu

Danilović: Konjević je rekao da će se vratiti mom predlogu o izboru ustavnih sudija!

Zatvara se saobraćaj na mostu ”Širalija” u naselju Rogami

Zvicer neće biti “na udaru” tužilaštva Srbije