test

Mitrovićev resor: Raičeviću, nivo Vašeg nepoštovanja prema sugrađanima neizmjeran

Standard

12/11/2021

21:17

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPG) reagovalo je na tvrdnje predsjednika opštine Bar Dušana Raičevića, koji je ranije danas komentarisao posjetu ministra barskim naseljima Ratka Mitrovića , kazavši da je u pitanju loš model za sakupljanje političkih poena, i ujedno još gori način na koji se državne institucije ophode prema lokalnoj samoupravi i njihovim predstavnicima.



MEPG optužilo je Raičevića da nije uspio građanima da dovede vodu, ali jeste jednom privatnom hotelu upravo na Velikom pijesku.

Podsjećamo, Raičević je pozvao ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića da objasni građanima Velikog Pijeska, Utjehe i Dobre Vode ali i svim mještanima Mrkojevića da li zbog svoje nesposobnosti nije stvorio preduslove da se sa projektom vodosnabdijevanja ovog područja započne prije 11 mjeseci. Tim povodom reagovali su iz Mitrovićevog resora.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Raičeviću, služeći se spinovanjem javnosti, mahinacijama i manipulacijama, po kojima je i Vaša partija prepoznata, nećete uspjeti da prikrijete činjenicu da je nivo Vašeg nepoštovanja  prema sugrađanima neizmjeran, a nivo Vaše sposobnosti za svaku osudu, jer u 21. vijeku nijeste uspjeli da građanima Velikog pijeska obezbijedite osnovne uslove za život- uredno vodosnabdijevanje i kanalizacioni sistem. 

Naravo, nijeste uspjeli građanima da dovedete vodu, ali jeste jednom privatnom hotelu upravo na Velikom pijesku. I ne samo što ste mu doveli vodu, već ste taj potez proslavili uz svu medijsku pompu. Mislimo da nema većeg ruganja građanima Velikog pijeska i Bara od tog poteza koji ste Vi učinili.  Da ste vodili brigu o svim građanima, i hiljade stanovnika Velikog pijeska bi danas imali vodu. S tim u vezi, i mi bismo Vama postavili jedno pitanje- koliko ste novca građana Bara utrošili da biste napravili infrastrukuturu i priključak za vodu samo jednom korisniku-hotelu „Kalamper“?

Je li to znači da Vi, kao predsjednik Opštine Bar, sopstvene sugrađane dijelite na građane prvog i drugog reda? Je li to poštovanje o kojem pričate? Ili ste i Vi možda povezani sa unosnim biznisom dostavljanja vode cistijernama preko kojeg se bogate privilegovani pojedinci, ostavljajući ostale građane Velikog pijeska da u nehumanim uslovima provode ne samo jek turističke sezone, već i cijelu godinu, i da budu u opasnosti od brojnih zaraznih bolesti.

Regionalni vodovod je svoju infrastrukturu namijenio svim građanima Bara. Da ste Vi brinuli o njima, što Vam je i dužnost, ova Vlada i Ministarstvo i ministar ne bi uopšte imali potrebu da obilaze Veliki pijesak, Dobru vodu i sva ostala naselja u Baru koji nemaju normalne uslove za život! I znajte da za nas nema privilegovanih pojedinaca,niti će ih biti, jer mi smo tu za sve građane, zbog građana i zadovoljenja njihovih potreba, što sa Vama, očigledno nije slučaj.

Izvor (naslovna fotografija):

Ratko Mitrović

Ostavite komentar

Komentari (0)