Mladi Liberali: Ko će stati na kraj kleronacionalističkog agresiji?

Kleronacionalistička hajka iz dana u dan se zahuktava i svako ko misli i govori drugačije meta je najbrutalnijih uvreda, kleveta i hajki. Tako je na društvenim mrežama žrtva ove pomahnitale agrsije postala i studentkinja Miljana Krivokapić, poručuju Mladi Liberali Crne Gore.
Mladi Liberali: Ko će stati na kraj kleronacionalističkog agresiji?

Ammar Borančić

“Prijetnje smrću, nasiljem i klevete protiv nje odraz su nove društvene stvarnosti koja kreira kolektivnu psihozu i dovodi do javnog linča, a sve uz ćutanje najviših organa vlasti Crne Gore. Ovakva poremećena realnost mora konačno biti zaustevalja a mi se pitamo ko će stati a kraj ovoj kleronacionalističkoj agresiji? MUP i policija očigledno neće ili su nemoćni kako su sami kazali oštećenoj Krivokapić u ovom slučaju.

Duh iz boce koji je pušten zarad sitnih politikanskih interesa novog režima ostavlja opasne posljedice po zdravo društvo a plašimo se da će, ukoliko se hitno ne zaustavi, biti sve gore i gore. Naša je dužnost da javno ukažemo na agrevisni nacionalizam, da stanemo u zaštitu svake žrtve javnog linča i u zaštitu slobode govora i slobodnog, demokratskog društva. Ako nadležni organi nemaju takvu moć, ima je građanska i demokratska, emancipatorska i evropska Crna Gora”, navodi se u saopštenju Mladih Liberala.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Od poziva na linč do najava gašenja medija

Evo kojih mjera se svi moraju pridržavati

Crna Gora na EU listi od 15 zemalja, kojima će biti dozvoljen ulazak u EU, kada se otvore granice!

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U Beogradu uhapšen Jovan Mirković, osumnjičen za planiranje ubistva Ljubiše i Slovinića

Porfirije: Postignuta saglasnost sa Krivokapićem, mislim da ćemo veoma brzo potpisati ugovor

Crnogorski pjevač Momir Lukovac preminuo u 24. godini

Pažin povodom izjave Abazovića: Podnijeću tužbu protiv klevetnika