MPNKS: Ministarstvu se pokušava nanijeti ogromna šteta preko fotošopiranih slika

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta želi da ukaže na sve veći broj medijskih članaka i objava na društvenim mrežama čiji su autori nepoznati, a koji su netačni i montirani, saopšteno je iz ovog Vladinog resora.
MPNKS: Ministarstvu se pokušava nanijeti ogromna šteta preko fotošopiranih slika

Ilustracija

“Na ovaj način poslenici javne riječi, umjesto da jačaju svijest građana o neophodnosti primjene mjera kojima se sprečava širenje kovida, samo unose nemir, koji je na sreću svih nas kratkotrajan. Želimo istaći da pojedini mediji prenoseći naša saopštenja žele da zbune građane, prikazujući nas navodno „neznavenima“. Međutim, reakcije građana pokazuju da oni vrlo dobro razumiju saopštenja i da se ne mogu prevariti”, navode u sapštenju.

Kao ministarstvo, kako kažu, čiji je prvi od resora prosvjeta, žele edukativno da utiču na poslenike javne riječi.

“U pravcu da svoju snagu, koja je velika, koriste na dobrobit svih nas, a ne za lične osvete pojedinaca, postajući na taj način sredstvo zlonamjernih, što sebi ne treba nikad dozvoliti. MPNKS nema ništa protiv natpisa, naprotiv, dosta njih nam je i pomoglo iako je namjera autora bila drugačija. MPNKS čini i činiće i dalje sve što je u našoj moći da se poboljša položaj svih građana Crne Gore. Vjerovatno je sada već mnogima poznato da je juče na društvenim mrežama izašla montirana slika sa našeg sajta, a koja je vezana za „Konkurs za dodjelu stipendija studentima romske i egipćanske zajednice za studijsku 2021/2022 godinu.“

Naime, na našem sajtu je 09.08.2021. godine objavljeno da je rok za podnošenje dokumenata za gore navedeni konkurs od 1. septembra do 18. oktobra 2021. godine. Ali je neko očigledno zlonamjeran, jako loše i krajnje bezobzirno promijenio datume konkursa i plasirao sliku kao takvu na društvene mreže. Ovo nije prvi put da se Ministarstvu pokušava nanijeti ogromna šteta preko „fotošopiranih slika“, a ono što je zanimljivo jeste to što su za njihovu distribuciju uvijek „zaslužne“ stranice koje imaju veliki broj pratilaca i kojima je taj marketing neka vrsta posla”, kažu u saopštenju iz Ministarstva.

MPNKS se, dodaju, više neće oglašavati po ovom pitanju.

“Jer, kao ozbiljna državna institucija ne možemo i ne želimo pratiti i komentarisati svaku fotomontažu koja kruži društvenim mrežama. Stoga ćemo ubuduće odmah reagovati u zakonskim okvirima i obavijestiti nadležne službe.

Želimo da istaknemo da se prethodnih dana pojavljuju i razna udruženja, osobe čiji se identitet ne može provjeriti, a koja koriste svaku priliku kao pokušaj diskreditovanja MPNKS i njegovog predstavljanja u lošem svjetlu. MPNKS je spremno za dijalog sa svima ali taj neko mora da postoji, da nam se obrati i da se identifikuje.

MPNKS će uvijek biti u službi građana. Zlonamjerni natpisi, fotomontaže, podmetanja od strane „nn“ lica su politika, a mi nećemo podleći pritisku. Ostaćemo dosledni u ispunjavanju naše misije i našeg cilja, a to je društvo jednakih šansi, društvo koje će biti bolje za sve nas”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

(FOTO/VIDEO)Patriotska auto kolona: Ustanite Crnogorci, vakat je

(FOTO/VIDEO) Na Gorici požar pod kontrolom, Glavni grad očekuje dodatnu podršku od države

Foto i Video: Patriotska auto kolona u Podgorici, nikad se nećemo umirit, nikad se nećemo predat!

(UŽIVO) Druge domovine do Crne Gore nemamo i nećemo dozvoliti njenu klerikalizaciju, fašizaciju, asimiliaciju i nikad upatanje u srpski svet FOTO/VIDEO

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ANB dala negativnu procjenu ustoličenja Joanikija i demantovali Abazovića da će biti ‘komotno’ na Cetinju

SONJA DROBAC: Zašto protesti u Crnoj Gori?

Najljubaznije molim, ne na Cetinje

Vuksanović Stanković: Sa Cetinja mirno poručujemo NO PASARAN