test

Mugoša: Parlamentarna većina planira da dan prije sjednice Skupštine dopuni dnevni red Rezolucijom o Jasenovcu

Standard

23/06/2024

16:50

''Nakon dobijanja IBAR-a većina se vraća na ideološka fabrička podešavanja'', objavio je na mreži X poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša.

On je kazao da je ideja parlamentarne većine dopuna dnevnog reda sjednice Rezolucijom o Jasenovcu. Sjednica Skupštine zakazana je za 28. jun. Kako je naveo parlamentarna većina dopuniće dnevni red samo dan prije sjednice kako bi izbjegli u javnosti polemiku o toj temi u susret Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Crne Gore EU i dobijanja IBAR-a, koja se održava 26.juna.

Objavu poslanika Mugoše prenosimo integralno.

“Kaže mi jedan prijatelj da je u pitanju koprodukcija (regionalnog karaktera), da režiser nije iz CG, da su scenarista i glumci iz Crne Gore – Scenario “evropske” parlamentarne većine???

Predsjednik Parlamenta i vođa parlamentarne većine zakazuje sjednicu za 28. jun i to 21.juna kršeći Poslovnik jer istu zakazuje bez ikakvog dogovora na Kolegijumu i bez stavljanja u dnevni red obavezne tačke opozicije (i jedno i drugo obaveza po Poslovniku)… Tu sjednicu nije ni pominjao na dva Kolegijuma koji su održani u prethodnih nedjelju dana…

Ideja parlamentarne većine je da 27.juna (jer Poslovnik dozvoljava najkasnije 24h prije početka sjednica da se stavi u proceduru dopuna dnevnog reda) kandiduje dopunu dnevnog reda sa Rezolucijom o Jasenovcu… Tu tačku je mogao predsjednik Parlamenta da stavi u dnevni red prilikom zakazivanja sjednice za 28.jun ali to nije uradio kako bi se u domaćoj i međunarodnoj javnosti izbjegla priča o toj Rezoluciji o Jasenovcu u susret Međuvladinoj konferenciji o pristupanju CG EU i dobijanja IBAR-a, koja se održava 26.juna… A nakon dobijanja IBAR-a većina se vraća na ideološka fabrička podešavanja, političku trgovinu i ucjene kao njihov ključni kohezioni faktor – Rezolucija o Jasenovcu, smjena Milovića (to im takođe služi kao predmet trgovine i ucjena) i rekonstrukcija Vlade u koju ulaze konstituenti bivšeg DF-a (NSD i DNP)… Priča oko državljanstva je poslužila kao još jedan pokazatelj lojalnosti PES-a dogovoru sa NSD-om i DNP-om… Priprema se sličan scenario i oko zastave… Jedina enigma oko rekonstrukcije je status jedne partije koja ja trenutno u Vladi (u jednom ili dva komada) i jedne koja možda u tu Vladu ulazi…

Realan scenario ili…

Brzo ćemo saznati je li moj prijatelj u pravu”, objavio je Mugoša na mreži X.

Izvor (naslovna fotografija):

Boris Mugoša

Ostavite komentar

Komentari (0)