Muratović: Spajićev i Milatovićev populizam Crnu Goru gura u provaliju

Nekadašnji samoprozvani nestranački eksperti, Spajić i Milatović tada sa ministarskih pozicija po sopstvenoj tvrdnji nezainteresovani za partijsku politiku, pohitali su da, prvom prilikom, osnuju stranku, a cijena ostvarenja njihovih partijskih i ličnih interesa je finansijski kolaps i državni bankrot, smatra Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS-a.
Muratović: Spajićev i Milatovićev populizam Crnu Goru gura u provaliju

Boris Muratović

“Politička i ekonomska kratkovidost ovih špekulanata dovela je građane Crne Gore u začarani krug zaduženja, gurajući nas u dužničko ropstvo. Tako je nedavno usvojeni rebalans budžeta posljedica nedomaćinskog odnosa samoproklamovanih ekonomskih magova, koji su unazadili crnogorsku ekonomiju i državu na taj način primorali na novo zaduženje u iznosu od 170 miliona eura”, istakao je Muratović.

Upravo, kaže, dvojac Spajić – Milatović svojim populističkim mjerama, korištenim u svrhe lične promocije, ugrozili su stabilnost javnih finansija, zdravstvenog sistema, kao i ostvarenje prava na zdravstvenu zaštitu, te time sve građane doveli u finansijski ćorsokak, koji vodi samo u nova zaduženja.

“Iako svi građani Crne Gore osjećaju posljedice nekompetentnosti, neznanja i nedobronamjernog djelovanja nekadašnjih apostola Spajića i Milatovića, posebne reperkusije osjećaju građani sjevera, zahvaljujući činjenici da su prethodne dvije vlade zaustavile razvoj sjevera, odbacujući interese i potrebe građana ovog dijela Crne Gore, zarad ostvarenja sopstvenih. Ono što je zajedničko za dvije vlade nakon 30. avgusta, osim glavnog izvođača radova Aleksandra Vučića – Dritana Abazovića, je i nebriga prema našim građanima, potpuno odsustvo planskog djelovanja i razumijevanja političkih i ekonomskih prilika, rezultirajući stanjem finansijskog i društvenog beznađa, što je, po svemu sudeći i bio njihov primarni cilj i agenda”, zaključio je Muratović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Spajić: Predloženi budžet bio bez potrebe za zaduženjem, sa amandmanima to nije sigurno

UŽIVO: Damjanović: Bio sam prinuđen da predložim rebalans, ako nećemo da odemo u bankrot; Živković: Crnogorske finansije su u ambisu

Stvaralaštvo Muharema Muratovića okupilo brojne Barane

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vozilo sletjelo u Taru, poginula žena, tragaju za dvoje djece

Kentera najavio krivičnu prijavu protiv Miloševića zbog optužbi da ANB stoji iza šverca cigareta

Đuričković: Nadam se da Abazovića čekaju sudski proces i zatvorska kazna

Đukanović: Vojničko zanimanje jedno je od najčasnijih u Crnoj Gori, a uniforma sleduje najbolje i najspremnije