Na Odboru odbijen predlog za saslušanje povodom slučaja Petra Kneževića

Odbor za bezbjednost i odbranu nije na današnjoj sjednici utvrdio drugu tačku dnevnog reda, tj. inicijativu da se održi kontrolno saslušanje povodom slučaja zamjenika komandanta PTJ Petra Kneževića, čiji se glas navodno čuje na audio snimcima objavljenim u medijima.
Na Odboru odbijen predlog za saslušanje povodom slučaja Petra Kneževića

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu prethodno je izglasao prvu tačku dnevnog reda o kontrolnom saslušanju u vezi sa navodima Europola da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kriminalnog klana Kavač.

Pred Odborom će tim povodom u ponedjeljak biti saslušani premijer Dritan Abazović, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković. Listi osoba za kontrolno saslušanje naknadno su dodati i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i v.d. direktora ANB-a Savo Kentera.

Poslanik DPS-a Danijel Živković kazao je da što se tiče njega i njegovih partijskih kolega, sjednice Odbora u ponedjeljak neće biti ukoliko se ne donese odluka da se održi kontrolno saslušanje i u slučaju pomoćnika komandanta PTJ Petra Kneževića.

”Mislim da se treba držati principijelnog stava. Niko nikog ne osuđuje prije vremena niti stavlja žig tereta koji pripada ili ne pripada. Samo želimo da se odnosimo principijelno prema svakoj situaciji, pa tako i prema ovoj temi policajca Kneževića”, kazao je Živković

Dragan Krapović iz Demokrata kazao je da članovi Odbora iz te partije neće podržati inicijativu za kontrolno saslušanje povodom slučaja Petra Kneževića.

”Mi mislimo da se ove dvije situacije ne mogu stavljati u istu ravan. Imamo snimak koji se pojavio i ne znamo odakle mu je porijeklo i ko ga je načinio. Ne znamo je li montiran ili je autentičan. Imamo činjenicu da se službenik Knežević uredno odazvao istražnim organima i rekao da je snimak montiran. Taj postupak je u toku i tek treba utvrditi da je snimak autentičan. Ako institucije zakažu, Odbor će se pozabaviti tim”, kazao je Krapović.

Poslanik SNP-a Dragan Ivanović kazao je da neće glasati za ovu inicijativu i da ne želi otvarati priču o Cetinju.

Vladimir Martinović kazao je da se na Odboru čula ucjena iz redova DPS-a da neće biti kvoruma za održavanje sjednice ukoliko se ne usvoje obje tačke dnevnog reda.

Predsjednik Odbora Milan Knežević rekao je da se zalaže da kontrolno saslušanje povodom slučaja Petra Kneževića treba da sačeka da Vijeće za nacionalnu bezbjednost skine oznaku tajnosti sa predmeta o događajima na Cetinju 5. septembra, nakon čega će zakazati novu sjednicu Odbora na kojoj će biti zatraženo kontrolno saslušanje.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Bošković: Razdvojiti ko je s kriminalcima komunicirao kako bi spriječio krivična djela, a ko iz drugih razloga

Odbor će o navodima Europola u ponedjeljak saslušati Abazovića, Brđanina, Adžića, Kenteru…

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

KO JE KOMNADOVAO KRIMINALCIMA: Knežević privatno u Beogradu, sjutra bi trebao da se vrati na posao

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

M portal: Abazović namješta aerodrome Šefketu Kastratiju?

DPS KOVERTIRAO POTEZ: Nakon potpisivanja ugovora sa SPC pad Vlade sa većinom od najmanje 41 poslanika

Brđanin naredio uklanjanje policijskog kordona, ali legitimisanje učesnika skupa i dalje traje

IZ SDT ZA STANDARD: Postupak protiv Lob kladionica nije obustavljen, u okviru tog predmeta ispituje se i postupanje javnih funkcionera