Nikolić: DPS dio vlasti, usmjerićemo Crnu Goru ka evropskoj budućnosti

Portparol i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić u jučerašnjoj izjavi za Euronews Srbija saopštio da je ta partija ispunila ono što je obećala još 30 avgusta 2020. godine, kada su mirno i demokratski predali vlast, da neće proći mnogo vremena prije nego što opet zauzmu mjesto koje, kako je to rekao, im pripada u dijelu odgovornosti za vršenje vlasti i usmjeravanja Crne Gore ka njenoj daljoj budućnosti.
Nikolić: DPS dio vlasti, usmjerićemo Crnu Goru ka evropskoj budućnosti

„Definicija vlasti je da vlast čine oni koji daju većinu u Skupštini Crne Gore odnosno vladi, a u ovom slučaju DPS daje većinu Vladi Crne Gore. I drugo, čini mi se da u nekom konkretnom smislu u praktičnoj ravni parlamentarna većina u jednoj državi čini vlast. Dakle, podsjećam da je od današnjeg dana, što je faktički započeto izborom nove predsjednice Skupštine, DPS dio nove parlamentarne većine, pa možda građani i zaključe sami, da li ako ste dio parlamentarne većine, ste dio i vlasti“, poručio je Nikolić.

Govoreći o činjenici da se DPS u novoj većini nalazi zajedno sa SNP-om, on ističe da će se zajedničkim dijalogom i pristojom komunikacijom dobro raditi posao vođenja države.

“U politici je najbolje suditi prema djelima, a ne prema riječima. Od djela imamo sporazum koji su potpisali lideri stranaka, dakle i gospodin Đukanović i gospodin Joković, a on štiti ono što su nacionalni i državni interesi Crne Gore. Vjerujem da ukoliko se to djelo bude sprovodilo u praksi, nećemo imati nikakvih problema u funkcionisanju. Sa druge strane, ukoliko ono što je potpisano, a tiče se prioriteta rada vlade, spoljno-političke orijentacije države Crne Gore i drugih pitanja, ne bude ispoštovano do kraja, to će svakako značiti neku redefiniciju odnosa. Sada je rano govoriti o tome i treba dati vrijeme. Vjerujem da će, ukoliko zajedno svi budemo na visini zadatka, taj odnos biti održiv”, zaključio je Nikolić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Đukanović: Nema ni minimalnog pomaka u evroatlantskoj agendi Crne Gore

Smijenjen Aleksa Bečić

CEDEM: Zadovoljstvo Vladom na istorijskom minimumu, DPS i dalje najjači, Demokrate i DF skoro isti

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

TRIFUNOVIĆ: Crnogorska policija mora da se uozbilji

FOTO: Veliki požar na auto-otpadu u Tuzima, čuju se i eksplozije, sumnja se da ima i opasnog otpada

Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je napao Aligrudića metalnom šipkom

Ministarstvo izdalo licencu, ali bez mišljenja Zavoda za školstvo