test

Novaković Đurović: Velika podrška građana članstvu u EU snažan impuls i obaveza za dalje reforme

Standard

13/12/2022

17:54

Raduje me što rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnjenja jasno pokazuju da građanke i građani Crne Gore u ovako značajnom procentu žele da budemo dio Evropske unije“, kazala je koordinatorka Ministarstva evropskih poslova, ministarka Ana Novaković Đurović, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Ona je, povodom predstavljanja rezultata istraživanja javnog mnjenja „Stavovi građana o evropskim integracijama i  procesu pristupanja Crne Gore članstvu u EU“ istakla da blagi rast podrške članstvu u EU, koji sada iznosi 77,8% potvrđuje da naše građanke i građani evropsku integraciju prepoznaju kao projekat koji obezbjeđuje bolje standarde, bolji kvalitet života svakog pojedinca i predstavlja dobrobit za cijelo društvo.

Ona je kazala da evropska integracija i reforme unapređuju Crnu Goru i približavaju životni standard evropskom kvalitetu života, te da Vlada svakodnevno radi na približavanju evropskim standardima. 

„Ovi rezultati su isto tako jasna poruka šta naše građanke i građani očekuju od svih političkih subjekata. Zato svi, bez izuzetka, moramo uložiti dodatne napore i sprovesti potrebne reforme kako bismo izgradili bolje društvo i osigurali da Crna Gora zauzme svoje mjesto i postane sljedeća članica EU“, poručila je ministarka Novaković Đurović.

Povezani članci

Izvor (naslovna fotografija):

Ana Novaković Đurović

Ostavite komentar

Komentari (0)