Novaković Đurović: Velika podrška građana članstvu u EU snažan impuls i obaveza za dalje reforme

Raduje me što rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnjenja jasno pokazuju da građanke i građani Crne Gore u ovako značajnom procentu žele da budemo dio Evropske unije“, kazala je koordinatorka Ministarstva evropskih poslova, ministarka Ana Novaković Đurović, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade.
Novaković Đurović: Velika podrška građana članstvu u EU snažan impuls i obaveza za dalje reforme

Ana Novaković Đurović

Ona je, povodom predstavljanja rezultata istraživanja javnog mnjenja „Stavovi građana o evropskim integracijama i  procesu pristupanja Crne Gore članstvu u EU“ istakla da blagi rast podrške članstvu u EU, koji sada iznosi 77,8% potvrđuje da naše građanke i građani evropsku integraciju prepoznaju kao projekat koji obezbjeđuje bolje standarde, bolji kvalitet života svakog pojedinca i predstavlja dobrobit za cijelo društvo.

Ona je kazala da evropska integracija i reforme unapređuju Crnu Goru i približavaju životni standard evropskom kvalitetu života, te da Vlada svakodnevno radi na približavanju evropskim standardima. 

„Ovi rezultati su isto tako jasna poruka šta naše građanke i građani očekuju od svih političkih subjekata. Zato svi, bez izuzetka, moramo uložiti dodatne napore i sprovesti potrebne reforme kako bismo izgradili bolje društvo i osigurali da Crna Gora zauzme svoje mjesto i postane sljedeća članica EU“, poručila je ministarka Novaković Đurović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

MAROVIĆ ZA STANDARD: Inicijativa OB nije naš prioritet, Crna Gora će postati članica EU, to je izvjesno

Pala Vlada Dritana Abazovića

CGO: Značajan prostor za unaprjeđenje e-servisa

Đukanović: Oni koji su načinili Crnoj Gori namjernu štetu moraju da odgovaraju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

TIMONIJE ZA STANDARD: Osposobljavanje Ustavnog suda preduslov za formiranje nove Vlade, ponovno uspostavljenje ustavnog poretka najbrži način povratka u normalnost

Tajne duvanskog dima: Rade Milošević i ekipa ,,moćnih zaštitnika“

FIFA u čast Pelea planira svakoj zemlji da pošalje nevjerovatan zahtjev

Opljačkan market na Koniku, policija traga za počiniocima