test

NSD: Ukoliko se donosioci odluka u Budvi odluče da ne mogu da rade zajedno, odbornici da vrate mandate i raspišu vanredne izbore

Standard

18/02/2024

10:14

Interes građana Budve je Novoj srpskoj demokratiji uvijek bio na prvom mjestu i zbog toga smatramo da se rješenju situacije u tom gradu treba pristupiti trezveno i staloženo. Upravo to je u proteklom periodu činio predsjednik Skupštine Crne Gore i NSD g. Andrija Mandić, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (NSD).

„Predsjednik Mandić je uložio izuzetan napor i lično zalaganje kako bi se razriješila situacija u Budvi. Rezultat njegovog napora je doveo do dogovora koji je predstavljao konkretno rješenje za situaciju u kojoj se našla lokalna vlast u Budvi“, ističu u saopštenju.

Kako dodaju, pošto su parcijalne politike pojedinih grupa vođene tako da se ne ispoštuje taj dogovor i da se dovede u pitanje saradnja unutar parlamentarne većine, posljednja je prilika da se pokaže da li odgovornost i želja za zajedničkim radom može da pobijedi lične želje i ambicije onih koji vjeruju da baš njima pripada da o svemu sami odlučuju.

„Dokazali smo da je pomirenje, kompromis i prevazilaženje tema koje nas dijele moguće na državnom nivou i iskreno želimo da svi politički učesnici situacije u Budvi, koji su kao koalicija različitih stranaka osvojili vlast u Budvi, prvenstveno misle o opštem interesu građana koji su im na koncu i dali svoje povjerenje“, dodaju.

Kako ističu, vjeruju da je dogovor među političkim akterima u Budvi i dalje moguć, a najbolje je i najispravnije rješenje da svi ispoštuju dogovor koji su odbornici postigli na sastanku sa predsjednikom NSD Andrijom Mandićem.

„Ukoliko se daljim konfrontacijama donosioci odluka u Budvi odluče da ne mogu da rade zajedno onda je jedino pošteno i ispravno rješenje da odbornici vrate mandate onima koji su ih birali i da se pristupi organizaciji novih vanrednih lokalnih izbora. Na samom kraju, još jednom pozivamo sve aktere, a posebno one koji su na najvišim funkcijama u Budvi, jer su upravo oni najodgovorniji za čuvanje jedinstva, da pokažu političku širinu i ostave po strani razlike iz kojih ne može proizaći ništa dobro, podsjećajući ih da su pred birače izašli sa sloganom – Budva na prvom mjestu“, zaključuju u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)