Odbor danas o hapšenjima, Božoviću, ruskim diplomatama

Odbor za bezbjednost i odbranu odlučiče danas o kontrolnom saslušanju čelnika Vlade, policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i tužilaštva povodom, kako je saopšteno, aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru i oblasti međunarodne diplomatije.
Odbor danas o hapšenjima, Božoviću, ruskim diplomatama

Foto: Skupština Crne Gore

Predloženo je saslušanje premijera Dritana Abazovića, ministara vanjskih i unutrašnjih poslova Ranka Krivokapića i Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, vršioca dužnosti (v.d.) direktora ANB-a Sava Kentere.

Predloženo je saslušanje i v.d. vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je ranije da će zakazati sjednicu tog skupštinskog tijela povodom “nedavnog hapšenja crnogorskih državljana, među kojima je jedan visoki funkcioner Ministarstva vanjskih poslova, zabrane ulaska ambasadora Srbije u Crnu Goru i još 28 stranih državljana, protjerivanja ruskih diplomata”.

“Sjednicu ću zakazati zbog konfuznih i kontroverznih informacija koje dolaze od zvaničnih organa Vlade i Specijalnog državnog tužilaštva, uz naglašeni narativ da je ugrožena bezbjednost države”, naveo je Knežević u saopštenju.

On je istakao da, imajući u vidu učestale zloupotrebe službenog položaja onih koji bi trebalo da sprovode, ali i štite Ustav i zakone Crne Gore, smatra za svoju dužnost da se zakazivanjem sjednice Odbora dobiju informacije o tim slučajevima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Sjutra saslušanje Sekulovića, Vukšića, Novovića i Brđanina povodom prijetnji u “gluvoj sobi”

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

Odbor u petak o dešavanjima u bezbjedonosnom sektoru

Martinović nazvao Konatara kukavicom, Knežević: Ne mogu da razdvajam, a kamoli da se tučem

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

AFERA ,,UNIŠTAVANJE CIGARETA“: Milošević pao, Adžić na meti

Pavićević: Biće podnijeta krivična prijava protiv Miloševića

Konjević: Abazović i Milošević imali kontakte sa registrovanim članovima jedne organizovane kriminalne grupe

Abazović sam otkrio da je javna rasprava bila fingirana