test

Odluka sa telefonske sjednice Vlade: Janović predsjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom

Standard

22/04/2024

13:48

Zvezdana Janović imenovana je za predsjednicu Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore - odluka je sa telefonske sjednice Vlade održane 19. aprila.

Za članove ovog tijela, kako je navedeno u odluci, imenovani su Nenad Kordić, Nikola Čepić, Špiro Vulović i Izet Draga.

Razriješeni su predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Blažo Rađenović, kao i članovi Dejan Božović, Anđela Labović, Željko Bjelica i  Milijana Milojević.

Rađenović je u subotu saopštio da je tog dana smijenjen sa te funkcije, na hitnoj telefonskoj sjednici Vlade.

“Danas sam na na hitnoj elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore razriješen sa funkcije predsjednika Odbora direktora Javnog preduzeća za upravljenje morskim dobrom zbog namjere da u ponedjeljak zakažem sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda – vraćanje Luke Budva građanima Budve”, naveo je Rađenović.

On je dodao da je nakon njegovog razrešenja očigledno da bi sa tom odlukom poremetio kriminalne planove vlade na čelu sa Milojkom Spajićem koja planirala da u posjed Luke Budva uvede sumnjive investitore po formi kako su to radile vlade koje je vodila Demokratska partija socijalista.

“U prilog tome govori i činjenica da su na sjednici Vlade u četvrtak donijeli uredbu kojom su promijenili namjenu same luke, a sve pod izgovorm uspostavljanja međunarodne pomorske linije Budva – Dubrovnik”, rekao je Rađenović.

Naglasio je da je ponosan na postignute rezultate, koji se mogu smatrati istorijskim za ovo javno preduzeće.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)