Izvor: Gradski portal

Omeragić: Građani Podgorice nemaju dilemu za koga će glasati, Vuković će ostati gradonačelnik

Nijesam siguran koliko je legitimno smjenjivati ministre u Vladi kojoj je izglasano nepovjerenje, ocijenio je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić u emisiji ''Pressing'' na Gradskoj RTV.
Omeragić: Građani Podgorice nemaju dilemu za koga će glasati, Vuković će ostati gradonačelnik

Foto: Gradski portal

Omeragić ističe da je trenutna politička situacija u Crnoj Gori neodrživa. Dodaje da odlazeći premijer Dritan Abazović ovakvim potezima podsjeća na ono što je radio i Zdravko Krivokapić pred kraj mandata – kada je podnio prijedlog za razrješenje Abazovića u trenutku kada je već bilo izvjesno da će njegova Vlada pasti.

“Vjerujem da je sve ovo dio političke kampanje, jer je i Abazović svjestan da se izbori moraju desiti relativno brzo. Vjerujem da će nakon lokalnih izbora i dobrih rezultata snaga koje istinski žele Crnu Goru u Evropskoj uniji uvidjeti nužnost dijaloga i da će u narednih nekoliko mjeseci sve unutrašnje probleme početi da zatvara”, navodi Omeragić.

Ističe da Pokret “Svi za naš grad” stoji tako dobro po svim istraživanjima i da je siguran da će građani Podgorice u nedjelju dati povjerenje i podršku ovom Pokretu, kao i da će nosilac liste Ivan Vuković biti i dalje gradonačelnik Podgorice.

“Pokret ‘Svi za naš grad’ je u prethodnih 30 dana kampanje pokazao sa koliko želje i energije želi da nastavi da vodi Podgoricu u pravom smjeru, da Podgorica postane istinski evropski grad i da sve ono što se radilo prethodne četiri godine mora dobiti i nastavak. Imajući u vidu sve što je gradonačelnik Vuković uradio u prethodne četiri godine, siguran sam da građani Podgorice nemaju dilemu kome da povjere svoj glas u nedjelju”, ocjenjuje Omeragić.

Određeni politički subjekti koji u ovom trenutku imaju kontrolu u ključnim institucijama, kaže, isokristiće svoje mjesto u izvršnoj vlasti u izborne svrhe.

“Ma koliko imali vlasti i institucija uz sebe, volja naroda je nešto što nije lako promijeniti”, zaključuje Omeragić.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

CGO: Da li će ovaj Savjet RTCG, čija lica i imena javnost ima pravo da zna, pono...

SDP: Jedan od prioriteta da se za svu djecu u Crnoj Gori obezbijedi besplatan vr...

Država kupuje šest trajekata za osam miliona

DR SANJA LEKIĆ ZA STANDARD: U CG najčešći karcinomi pluća i dojke, revolucija u ...