test

OO BS Berane: Stojimo uz građane koji danas protestuju i pozivamo na razum i iznalaženje rješenja

Standard

22/10/2024

10:34

Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Beranama daje punu podršku građanima koji organizuju protest danas ispred zgrade Opštine Berane, saopšteno je iz ove partije.

“Smatramo da građani imaju puno pravo kada traže da se preispita i revidira odluka Opštine Berane o prodaji zemljišta jednom trgovinskom lancu s obzirom da se na toj lokaciji nalazi veliki broj poslovnih prostora u kojima su naši sugrađani organizovali sopstvene biznise i od njih izdržavaju svoje porodice”, kazali su iz Bošnjačke stranke.

Kako je sjever Crne Gore ekonomski zapostavljen, privreda funkcioniše na minimumu a stopa nezaposlenosti je veoma velika, iz Bošnjačke stranke tvrde da bi rušenjem ovih poslovnih prostora veliki broj ovih mikro biznisa bio ugašen, značajan broj porodica egzistencijalno ugrozen te da bi to nanijelo nepopravljivu ekonomsku štetu ionako lošem socijalnom statusu naših sugrađana koji bi bili prinudjeni da egzistenciju traže van Berana i van Crne Gore.

“Podsticaji lokalnih i državne uprave moraju biti upravo u suprotnom pravcu sa ciljem zaustavljanja iseljavanja, odrzavanja postojecih i otvaranja novih radnih mjesta. Stoga stajemo uz građane Berana koji danas protestuju i pozivamo na razum i iznalaženje rješenja, u dogovoru sa građanima, kojim se neće gasiti postojeća da bi se otvarala nova radna mjesta i ističemo da podržavamo sve poteze kojima se jača konkurentnost ali ti potezi ne smiju biti na štetu već u korist građana”, zaključili su oni.

Ostavite komentar

Komentari (0)