test

OSTAJE LI MINISTAR AKO SE IZABERE NOVA VLADA: Spajić kod Eskobara, ali o tome nema zvaničnih informacija

A. Tahirović

18/01/2022

11:13

Nakon zvanične posjete Dubaiju i Expo 2020 koja je, kako je to najavljeno, trajala do ponedjeljka, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić otišao je u posjetu specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru, saznaje Standard.

Na zvaničnim sajtovima i nalozima na društvenim mrežama Vlade Crne Gore i Ministarstva kojim Spajić rukovodi, nema informacije o ovom susretu, a razlog posjete nije poznat.

Nije poznato ni to da li će Spajić ostati na poziciji ministra ukoliko dođe do formiranja manjinske vlade koju nudi koalicija ”Crno na bijelo”, budući da je vicepremijer Dritan Abazović juče najavio da u toj vladi ima mjesta i za neke od aktuelnih ministara Vlade Crne Gore.

Abazović: Navijam da manjinsku vladu podrže i DPS i DF, treba da bude mjesta za aktuelne ministre

Prema informacijama našeg portala, očekuje se da Gabrijel Eskobar do kraja mjeseca dođe u Crnu Goru, kada će biti poznato i više detalja oko sastava buduće vlade, ukoliko postojeća dobije nepovjerenje u Skupštini, što je sudeći po rekacijama političkih partija sasvim izvjesno.

Eskobar je juče u intervjuu za Glas Amerike istakao da je na crnogorskim liderima da donesu odluku o tome da li će biti manjinske vlade, ali da se nadaju da će Crna Gora ostati zapadno orijentisana zemlja, čvrsta članica NATO-a i da će nastaviti da napreduje na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

”Jasno smo stavili do znanja da ne smatramo da sve stranke u političkom spektru ispunjavaju te kriterijume. Ali u međuvremenu, željeli bismo da nastave u tom pravcu. Još jedna komplikacija je što takođe smatramo da oni treba da rade veoma naporno u borbi protiv korupcije. To su naša očekivanja. A kako će riješiti tekuću krizu, zaista zavisi i od lidera zemlje i od glasača”, kazao je Eskobar za VOA.

ESKOBAR ZA VOA: Na crnogorskim liderima je da donesu odluku o manjinskoj vladi, DF nije partner SAD-a

Podsjetimo, Spajić i Eskobar sastali su se u novembru 2021. godine, kada je ministar finansija i socijalnog staranja saopštio da je specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan potvrdio snažnu podršku projektu Crna Gora radi i programu Evropa sad.

Naveo je da “za bolji život građana i reforme koje donose dobro Crnoj Gori imaju punu podršku SAD-a”.

Izvor (naslovna fotografija):

Spajić i Eskobar, novembar 2021. godine, Twitter/MickeySpajic

Ostavite komentar

Komentari (0)