test

Pejović: Evropa sad 2 biće realizovana u obećanom roku

Standard

29/12/2023

13:55

Unastavku implementacije programa Evropa sad 2, biće realizovana i sva očekivanja građana i to u obećanom roku, poručio je potpredsjednik Skupštine Crne Gore i član Predsjedništva Pokreta Evrope sad (PES) Boris Pejović.

Kako je kazao, budžetom na prijedlog Vlade, koji je usvojila parlamentarna većina, već od januara počinje realizacija programa Evropa sad 2, povećanjem minimalnih penzija i to – bez jednog eura zaduženja za te svrhe -.

”U budžetu je predviđen i kapitalni projekat izgradnje auto-puta, a u međuvremenu je raspisan i javni poziv za idejno rješenje za ukrštanje autoputa Bar–Boljare sa Jadransko-jonskim autoputem i brzom saobraćajnicom u zoni Paštrovačke gore. Uz konkretne i velike rezultate koje isporučuje parlament, a što registruju i naši međunarodni partneri, imamo i epilog uspješno realizovanog popisa sa punim legitimitetom, što je odraz odgovorne politike Vlade i parlamenta”, naveo je Pejović.

On je dodao i kako su, uz sve navedene pomake, u toku i intenzivirane akcije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), što je, smatra Pejović, jasan signal da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije dodatno unapređuje.

”Za veoma kratko vrijeme 44. Vlada i parlamentarna većina su već isporučili konkretne rezultate za bolji standard i evropske integracije, što predstavlja zamajac za budući rad i još veće uspjehe”, zaključio je.

Izvor (naslovna fotografija):

Boris Pejović

Ostavite komentar

Komentari (0)