test

Perić: U Crnoj Gori demokratija nije vladavina većine, već dobro organizovane manjine

Standard

19/10/2024

18:03

Pokret Preokret neće ići u političke dilove sa političkim korporacijom nakon podgoričkih izbora, niti ćemo trčati da se utopimo u neku koaliciju, kazao je lider tog pokreta Srđan Perić.

“Dobijali smo posredne pozive i poruke, ali odbili smo. Mi smo protestni glas građana, a političke korporacije ne žele da vide problem u funkcionisanju političkog sistema. oni će obećati šta god vi hoćete, ali problem ne vide”, poručio je Perić u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji.

Kako je kazao, njihov pokret upućuje glas protesta protiv jednog političkog sistema.

“Bunimo se što se sistem vlasti ne mijenja, i što je apsolutno nepromjenljiv”, rekao je Perić.

Smatra da su na izborima dobili podršku za njihov protestni glas.

“Ta naša dva odbornička mjesta ne igraju nikakvu ulogu i ne uklapaju se u kombinatorike. Ali svi su se nekako digli na noge da se moramo prikloniti (nekoj od) četiri političke korporacije. U Crnoj Gori demokratija nije vladavina većine, već dobro organizovane manjine. Mi smo protiv tog dila”, naveo je Perić.

Prema njegovim riječima, na crnogorsku političku scenu je nastupila “poplava narcisa”.

“Oni su najljepši i najpametniji, “dobro jutro na sve četiri strane”, “ja sam u pravu” i sve znaju. A kada ne dobiju ono što traže, postanu destruktivni. Treba stati iza svojih riječi, a i priznati grešku i naučiti grešku. Nije strašno grešku priznati, neće pasti glava sa ramena”, rekao je Perić.

Izvor: A plus
Izvor (naslovna fotografija):

Preokret

Ostavite komentar

Komentari (0)