test

Perović podnijela krivične prijave zbog povrede tajnosti postupka i odavanja tajnih podataka

Standard

27/11/2023

18:09

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović ponovila je da nema komentar na navodnu prepisku između nje i bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, koja je, kako je kazala, proistekla iz krivičnog djela.

“O tome će odlučivati nadležne intitucije u predstojećim postupcima budući da sam podnijela dvije krivične prijave – za povredu tajnosti postupka i odavanje tajnih podataka”, navela je Perović u izjavi za Pobjedu.

Nije željela da komentariše ocjene državnih zvaničnika i nevladinih organizacija koji su tragom objavljene prepiske u dnevniku Vijesti zatražili pokretanje pitanja njene odgovornosti.

Prema njenim riječima, očito da je riječ o “dimnoj bombi iza koje stoje pokušaji da se ASK omete u dovođenju do kraja niza predmeta u kojima se utvrđuje da li je bilo ugrožavanja javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije”.

“Javnost treba da zna da ovo nije napad na mene, već na ASK koja jedino pozitivno ocijenja u poglavlju 23, jer ima mjerljive rezultate a znamo da je učinak u ovoj oblasti bitan za pretpristupne pregovore EU. Napad traje tri godine. Očekivali smo i jak napad s obzirom na pokrenute i završene predmete, ali nije bilo za očekivati da će se napadom izvršiti krivično djelo”, navela je Perović.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: PR centar

Ostavite komentar

Komentari (0)