Perović: Postavljanje trobojki u Budvi dokaz inferiornosti odlazeće vlasti

Postavljanje trobojki na bulevarima u Budvi pred obilježavanje Dana nezavisnosti nije ništa drugo do očajnička provokacija onih koji imaju problem sa Crnom Gorom kao nezavisnom, građanskom i antifašističkom državom, rekao je Jovo Perović, član Predsjedništva SDP Budva.
Perović: Postavljanje trobojki u Budvi dokaz inferiornosti odlazeće vlasti

Jovo Perović

“Grupa predvođena bivšim predsjednikom Opštine Carevićem i dalje ne shvata da ovakvo djelovanje ne može biti čin patriotizma već degutantno gaženje Ustava Crne Gore i njenih simbola.
Odlazeća vlast u Budvi nanovo je pokazala koliko cijeni Crnu Goru i njene državne simbole jer je upravo za Dan nezavisnosti Budva osvanula okićena i zastavama stranih država, što je čin zbog kojeg su zgroženi svi oni kojima je naša zemlja na srcu”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, duboko svjesni da “svojim ponašanjem udaraju na temelje Ustava i državnog ustrojstva Crne Gore” tehnička vlast na čelu sa, kako kaže, radiklanim prosrpskim elementima “želi da dodatno dijeli građane u susret jednom od najvažnijih datuma novije crnogorske istorije”.

Perović poručuje da Crna Gora nema dvije, tri, pet ili sedam zastava nego jednu, a “svako onaj ko misli da pravi cirkus od Budve neka zna da će ti dani uskoro biti prošlost”.

“Budva, sa svojim milenijumskim trajanjem, nije provincijalna i malograđanska sredina, pa da smijenjeno i odlazeće rukovodstvo daje sebi za pravo da nas crveni pred brojnim gostima koji ovih dana uživaju u tradiocionalnom gostoprimstvu. Nedostatak formalnog obrazovanja doskorašnjeg rukovostva ne smije biti opravdanje za opštinske službe da postupaju suprotno Ustavu i zakonima Crne Gore, jer time pokazuju što su spremni da urade u mnogo ozbiljnijim situacijama”, kazao je član predsjedništva SDP Budva.

Zbog toga, kaže Perović, pozivamo ih da “ne kvare predstojeći praznik našim sugrađanima koji vole Budvu i Crnu Goru iznad svega i da uklone šarene zastave sa bandera na bulevaru”.

“Poštovanje Ustava i državnih simbola Crne Gore nije pitanje pojedinačne volje već apsolutna i obaveza svih nas. Nepoštovanjem prema državi Crnoj Gori i njenoj istoriji se ne može promijeniti stvarnost i istina već, se samo pokazuje sopstvena inferiornost”, zaključuje Perović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Perović: Crnom Gorom vlada gomila zločestih, prepredenih mentora i mrzitelja svega crnogorskog

Radović pozvao Carevića da obojica podnesu ostavke i resetuju vlast u Budvi

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Perović: Dijaspora je elita Crne Gore, neće saradnju sa srpskim i ruskim plaćenicima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

HITNI PREKID SLUŽBE: Kadar Olivere Injac sa Kosova, iz KFOR-a, mora nazad u penziju

U Beogradu napadnuta glumica Tanja Bošković

STANDARD SAZNAJE: U toku pretres kontejnera u Luci Bar, pronađeno 1044 paketa cigareta bez akciznih markica

Policija našla vlasnika durbina koji je pronađen kod Spuža: Otac kupio ćerki da posmatra ptice, pa ga bacili na otpad