Saga izbora u Šavniku se nastavlja: Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta

Nešto kasnije, glasanje je prekinuto i na drugom biračkom mjestu, u zgradi opštine. Kako je u potvrdio predsjednik šavničke izborne komisije Dušan Radanović, uništen je birački materijal, i glasanje je prekinuto. Na dva biračka mjesta u Šavniku danas je trebalo da bude ponovljeno glasanje, a pravo glasa ima 541 birač.
Saga izbora u Šavniku se nastavlja: Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta

Šavnik

Radanović je u Dnevniku TVCG istakao da zakon o izboru odbornika i poslanika ne precizira nikakve rokove kada je u pitanju ponavljanje glasanja, te će glasanje biti ponovljeno i narednog vikenda.

Član biračkog odbora na glasačkom mjestu u zgradi opštine Miladin Baošić rekao je da je glasanje prekinuto zbog nepravde. 

“Evo, to se zna već koliko, pet nedjelja, glasa se ovdje. Nepravda. Glasaju razni Šabani, Šahmani, ne znam ni ja”, rekao je Baošić. 

19:50 Glasanje prekinuto i u zgradi Opštine .

19:35 Prekinuto glasanje u Kruševicama

Na tom biračkom mjestu do 19 sati glasalo 39 birača od 58 upisanih.

Glasanje su, kako javlja RTV Nikšić, prekinuli članovi biračkog odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” koji tvrde da su tokom dana glasali mladići koji su prije dvije sedmice na tom biračkom mjestu prebili člana biračkog odbora.

Na biračko mjesto upravo je stigla policija koju je pozvao predsjednik biračkog odbora Miloš Mrvaljević.

Nije bilo incidenata, a jedan od članova odbora “Za budućnost Šavnika” uništio je glasačke listiće.

19:15 Glasalo 79 odsto birača

Dušan Radanović, predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) rekao je da je do 19 časova u zgradi Opštine Šavnik glasalo 382 birača ili 79 odsto upisanih, dok je na biračkom mjestu u selu Kruševice glasalo 39 birača ili 67,2 odsto.

Glasanje za sada protiče u redu.

17:30 Glasalo 307 birača, ili 63,56 odsto

Do 17 časova, prema riječima predsjednika Opštinske izborne komisije (OIK) Dušana Radanovića u zgradi Opštine glasalo je 307 birača, ili 63,56 odsto, dok je u selu Kruševice procenat izlaznosti nešto niži.

Na tom biračkom mjestu glasao je 31 birač ili 53,44 odsto.

Prema riječima Radanovića, izbori za sada protiču bez neregularnosti i nada se da će tako biti do kraja izbornog dana.

15:30 Do 15 sati u Kruševicama glasalo polovina birača

Predsjednik Opštinske izborne komisije Dušan Radanović kazao je da je na biračkom mjestu u Kruševicama do 15 sati glasalo 26 birača. Procenat izlaznosti na tom biračkom mjestu je 44, 8 odsto.

Kako je kazao, glasanje za sada protiče u redu.

13:25 Do 13 sati glasalo 185 birača

Prema podacima Opštinske izborne komisije, do 13 sati na biračkom mjestu u Opštini Šavnik glasalo je 165 birača, a u Kruševicama 20.

11:09 Do 11 sati glasala 74 birača 

Na biračkom mjestu u zgradi Opštine do 11 sati glasalo je 68 birača, a u Kruševicama šest, saopšteno nam je iz OIK-a. 

9:32 Predsjednik Opštinske izborne komisije Dušan Radanović saopštio je da je do devet sati u zgradi opštine Šavnik glasalo 29, u selu Kruševice dva birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodna četiri izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra i 6. i 13. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Biračka mjesta otvorena su u sedam, a zatvorena u 20 sati.

Demokratska partija socijalista saopštila je da će podnijeti krivične prijave protiv nadležnih organa koji su dužni da omoguće neometano održavanje izbornog procesa, ukoliko se u sjutra opet dogode iskustva iz prethodnih sedmica.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Dizdarević: Ubjedljiva pobjeda u Bijelom Polju, DPS osvojio 18 mandata

KONAČNI REZULTATI IZBORA U PODGORICI: Svi za naš grad 24 mandata, Evropa sad 13, Za budućnost Podgorice 11, Idemo ljudi 6, Ovo je naš grad četiri mandata

UŽIVO Izbori u Šavniku: Zvaršeno glasanje na dva biračka mjesta, na tri koja su ranije zatvorena zbog brojnih neregularnosti izbori će biti ponovljeni sledeće nedjelje

Vlada objavila dopunu spiska kredita funkcionerima i državnim službenicima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

OPSTRUKCIJA LETA SA 200 NAVIJAČA „LAVICA“: Uprava podgoričkog aerodroma pokušava da spriječi odlazak za Ljubljanu

OBAVEZNO POGLEDATI: Komentari na tvit Dritana Abazovića

Crnogorski navijači u Sloveniji, uz ,,lavice” do kraja! (VIDEO)

Ukinuto rješenje o puštanju Vesne Medenice na slobodu