test

Pinkovim avionom do Zagreba i nazad: MILATOVIĆ krije troškove leta službene posjete Hrvatskoj

I. Đoković

07/09/2023

11:35

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je u nedavnu službenu posjetu Hrvatskoj letio avionom beogradske kompanije ''Air Emeralds'', a ne vladinim avionom jer je bio nedostupan, saopšteno je juče iz kabineta Milatovića. Iako su, kako je navedeno iz njegovog kabineta, zbog zanimanja javnosti dali detalje putovanja, cijena zakupa privatnog aviona i koliko je novca građana potrošeno na putovanje i dalje je tajna.



” Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović putovao je u Hrvatsku komercijalnim letom ,,Air Emeraldsa“ zbog toga što vladin avion nije bio operativan od 3. do 9. septembra – saopšteno je iz Kabineta predsjednika nakon, kako su rekli, medijskog interesovanja na temu zvanične posjete predsjednika Hrvatskoj 4. i 5. septembra.

Portal Standard je povodom zvanične posjete predsjednika Milatovića Hrvatskoj poslao pitanja zašto je korišten privatni avion, a ne vladin koji crnogorski zvaničnici koriste za ovakva putovanja i koliko je koštao najam privatnog aviona, ali smo ostali uskraćeni za odgovore.

Iz Milatovićevog kabineta juče je saopšteno da im je iz Generalnog sekretarijata Vlade 8. avgusta odgovoreno da ”zbog redovne godišnje obuke pilota Avio servisa, avion Vlade Crne Gore neće biti operativan u periodu od 3. do 9. septembra”.

Nakon toga, ističe se u saopštenju, Avio servis Vlade prikupio je više ponuda privatnih kompanija od kojih je, u odnosu na cijenu, ”Air Emeralds“”izabrana kao ”najoptimalnija potrebama i agendi puta Predsjednika Crne Gore u Hrvatsku”, uz napomenu da je predsjednik Milatović u Brisel putovao redovnom linijom, ali da ”u slučaju zvanične posjete Hrvatskoj to nije bilo moguće”.

Prema javno dostupnim podacima iz srpskog registra privrednih društava, ”Air Emeralds” je osnovala 13. januara 2022. godine kompanija ”Air Pink”, čiji je suvlasnik Željko Mitrović. U vlasničkoj strukturi ”Air Pinka” Željko Mitrović ima 48 odsto, Pink media group dva procenta, a izvjesni Aleksandar Ilić 50 odsto.

Povezani članci

Prije mjesec, tačnije – jula 2023. godine, vlasnik 100 odsto kompanije ”Air Emeralds” postala je Vesna Tabački, doskora vlasnica jedne firme za konsultantske usluge iz Beograda. No, ”Air Pink” ostaje u privrednom registru zapisan kao majka kompanija ”Air Emeraldsa”.

Nadalje, do prije svega mjesec dana te dvije kompanije su se nalazile na istoj adresi, Japanska broj 4. na Novom Beogradu.

O Aleksandru Iliću, koji ima vlasnički udio sa 50 posto, preko javno dostupnih izvora nije moguće nači ni jedan jedini podatak, dok se Vesna Tabački pominje kao vlasnica jedne konsultantske firme iz Beograda i kao Izvršni direktor ”Sinteza Invest Group-AD Beograd” koja se nalazi u prinudnoj likvidaciji.

Zanimljiv podatak o firmi ”Air Emeralds” je taj što na sajtu Company Wall-a stoji da nemaju zaposlenih a da im je priho preko 18 miliona eura.

Izvor (naslovna fotografija):

Twitter

Ostavite komentar

Komentari (0)