Pokret Evropa sad: Ajmo na izbore!

Pokret Evropa sad saopštio je da podržavaju skraćenje mandata aktuelnoj manjinskoj Vladi, jer se, kako su naveli, pokazala kao nekompetentna da vodi zemlju kroz ekonomske izazove s kojima se svijet suočava, kao i da, dodaju, ostvari očekivanja građana ''o prosječnoj zaradi od 1.000 eura, minimalnoj penziji od 450 eura i punoj zaposlenosti, do kraja naredne godine''.
Pokret Evropa sad: Ajmo na izbore!

Foto: Pokret Evropa sad

Dodatni razlog je, istakli su, očigledno lošija turistička sezona.

“Osim toga, aktuelna Vlada nema podršku građana, usporila je reforme i nema potrebnu stabilnost, niti parlamentarnu većinu, da deblokira pravosudje i snažnije iskorači na putu ka EU”, naglasili su iz Pokreta Evropa sad.

Podržavaju, istakli su, potpisivanje Temeljnog ugovora čime bi, ocjenjuju iz Pokreta, bila uspostavljena pravna jednakost medju vjerskim zajednicama.

“A bojazan da bi se padom Vlade dovelo u pitanje potpisivanje Temeljnog ugovora smatramo neosnovanim. Trenutna Vlada, ukoliko to želi, može odmah potpisati ugovor sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, završavajući proces koji je počela prethodna Vlada, a koju je sadašnji premijer srušio nakon sto je utvrdila Temeljni ugovor na sjednici 26. januara”, navode u saopštenju.

Smatraju da je jedini izlaz iz politički krize novi izbori.

“Stoga, jedini izlaz iz političke krize u koju nas je uvukao ovaj neuspjeli politički eksperiment koji je potpuno poništio tekovine 30. avgusta, vidimo u novim izborima i formiranju stabilne parlamentarne većine koja bi ispunila sva legitimna očekivanja gradjana, uključujući bolji standard, vladavinu prava i opipljive EU integracije”, zaključuju iz Pokreta Evropa sad.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

Abazović zbog Temeljnog ugovora pod pritiskom sa svih strana

Tenzije u Vladi Crne Gore uoči glasanja o Temeljnom ugovoru sa SPC

VLADA U OZBILJNOM PROBLEMU: Rasprave će biti, a glasanja…

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Šahmanu, Mihailoviću, Peroviću i Rajkoviću i Vukotiću zadržavanje, Hajduković će se braniti sa slobode

POGLED IZ POTOČARA: Dritanovo ministarstvo (ne)jasnih misli

(FOTO/VIDEO) Đukanović: Vjerujem da će i današnje generacije u Crnoj Gori biti na nivou istorijskog trenutka, kao što su naši preci bili tog 13. jula kojeg i noćas slavimo

PERIĆ ZA STANDARD: Kod velikih dilema i društvenih gibanja izbori blagotvorni