Izvor: Pobjeda

Poslanice DF-a: Ne želimo biti dio hajke, Bošnjak: Trebalo je da se potpišu, i ja sam poslanica DF-a

Od saopštenja Ženskog kluba ogradile su se poslanice iz DF-a, navodeći da „svako ima pravo na stav, lični ili politički“, pa tako, kako navode, „i naše koleginice, ali niko nema pravo da se potpisuje u tuđe ime i da svoj lični i politički stav predstavlja kao stav iza kojeg stoje sve poslanice u Skupštini“.
Poslanice DF-a: Ne želimo biti dio hajke, Bošnjak: Trebalo je da se potpišu, i ja sam poslanica DF-a

Branka Bošnjak, foto: Skupština CG

Branka Bošnjak iz Ženskog kluba za Pobjedu je kasno sinoć kazala da su ona, Pavićević i Jelušić reagovale kao i uvijek kad neko omalovažava žene, bez obzira na partijsku ili bilo koju drugu posebnost, i poručila je da je trebalo da se poslanice DF-a potpišu, jer, kako je kazala, i ona je poslanica DF-a.

– Mi, poslanice Demokratskog fronta, do sada nijesmo reagovale zbog kolegijalnosti, ali danas smo prinuđene jer ne želimo da budemo dio hajke čiji je cilj da se sabotira potpisivanje temeljnog ugovora – navele su u saopštenju poslanice Fronta.

Dodaju da ne reaguju kako bi branile advokata Velibora Markovića i naglašavaju da nijesu saglasne ,,u velikom dijelu“ sa njegovim stavovima.

Bošnjak je Pobjedi kazala da u Ženskom klubu nikada nijesu pravile razliku i da saopštenje nije usmjereno na sadržaj temeljnog ugovora niti na političke stavove koji se za njega vežu.

– Saopštenje ne vrijeđa ni stručnost advokata Markovića. Samo se i striktno odnosi na njegov stav prema ženama i LGBT i ništa više od toga. Nije bilo razloga za ovakvu reakciju, očito da ova reakcija ima isključivo političku konotaciju – kazala je Bošnjak.

Niko se od nas nije lažno predstavljao, dodala je, stale smo imenom i prezimenom iza saopštenja, a one su trebale da se potpišu imenima i prezimenima poslanica, ili kao poslanice njihovih partija, a ne nikako kao poslanice DF-a. Jer i ja sam poslanica DF, a bez PzP kao osnivača DF-a nema ni DF. Tako da bih ja mogla da postavim pitanje vjerodostojnosti predstavljanja – naglasila je Bošnjak.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Gorjanc-Prelević i Spaić neće za sto sa homofobom i mizoginom, Marković ih potom izvrijeđao

Izborna reforma na čekanju, Bošnjak: Kolegijum na narednoj sjednici o nastavku rada Odbora i personalnim izmjenama

Smijenjen Aleksa Bečić

Konjević Spajiću: Svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DAMJANOVIĆ ZA STANDARD: Poražavajuće da dvije godine nemamo infrastrukturne projekte, cijene na primorju prave ozbiljan problem turističkoj privredi

Poslanice DF-a: Ne želimo biti dio hajke, Bošnjak: Trebalo je da se potpišu, i ja sam poslanica DF-a

Uprava prihoda i carina: Milošević smijenio Perovića, Lazovića, Vušovića i Vuksanovića

M Portal: Po Abazovićevom nalogu nova hapšenja naredne sedmice