Predsjedništvo LP podržalo inicijativu za vanredne parlamentarne izbore: Poziv svima da potpišu

Predsjedništvo Liberalne partije donijelo je jednoglasno Odluku kojom pruža podršku peticiji pokreta ''IMA NAS'' koja ima za cilj održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi se sačuvala evropska perspektiva i budućnost Crne Gore, saopštila je Liberalna partija (LP).
Predsjedništvo LP podržalo inicijativu za vanredne parlamentarne izbore: Poziv svima da potpišu

Ilustracija

Istovremeno, kako dodaju, u odluci se navodi i “poziv liberalima ali i svim građanima da peticiju podrže svojim potpisom u svim gradovima”.

“Naša država nalazi se u dubokoj političkoj, institucionalnoj i ekonomskoj krizi koja pogađa sve segmente života, dok nadležni ne nude nikakvo rješenje. Jedini način da povratimo normalnost u svakodnevno funkcionisanje društva u cjelini je održavanje izbora nakon kojih bi Crna Gora dobila stabilnu političku Vladu koja će usmjeriti zemlju na pravi put, put razvoja i smirivanje tenzija”, ističu iz LP.

Iz te partije naglašavaju da Vlada koja “nema legitimitet” nastavlja sa “urušavanjem države i društvva”.

“U vremenu kada Vlada Crne Gore nema nikakav legitimitet a ni legalitet, nakon smjene u Skupštini Crne Gore, ona nastavlja sa urušavanjem države i društva, ne libeći se da pregazi i Ustav i zakone, uruši ekonomiju, sva preduzeća, zdravstvo i na kraju doslovno pregazi i sopstvene građane, ne bi li očuvala još kratko svoje položaje na vlasti”, naveli su u saopštenju.

Ističu da građanima Ustav garantuje pravo da “zatraže da poslanici hitno pokrenu postupak i donesu odluku o skraćenju mandata Skupštin”.

“Građanima Ustav garantuje pravo da u takvim okolnostima, u skladu sa članom 92 Ustava Crne Gore, zatraže da poslanici hitno pokrenu postupak i donesu odluku o skraćenju mandata Skupštine, kako bi se obezbijedilo održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Peticiju je već podržalo na hiljade građana i očekujemo da Skupština čuje njihov glas”, zaključuju iz LP.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Promjena vlasti u sedam opština: Pogledajte sve rezultate

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Darmanović: Manevar Vlade ima vrlo slabe šanse za uspjeh

Skupština u načelu usvojila izmjene Zakona o predsjedniku

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Verbalni sukob u Šavniku, spriječen veći incident

Bečić malo pobrkao lončiće: Na Dan Njegoševog rođenja čestitao godišnjicu njegove smrti

Veliki protest u Tirani, opozicija traži odlazak Edija Rame

„Probudila sam se gola u njegovom krevetu, silovao me stotine puta“: Gimnastičarka otkrila jezive detalje