Pribilović: U žaru revanšizma prema DPS prethodna vlast proganjala investitore, zatvoreni Sveti Stefan posljedica takvog činjenja

Samo neodgovorna i nedobronamjerna vlast, što je bio sinonim za prethodnu, mogla je da učini da biser crnogorske obale Sveti Stefan bude prošle sezone zatvoren, ali i da proizvede tako katastrofalne efekte da se i ove godine susrijećemo sa istim problemom, smatra poslanica Demokratske partije socijalista, Suzana Pribilović.
Pribilović: U žaru revanšizma prema DPS prethodna vlast proganjala investitore, zatvoreni Sveti Stefan posljedica takvog činjenja

Suzana Pribilović

” Samo režim opsjednut revanšizmom i pokušajem da se i proganjanjem uglednih investitora sveti DPS-ovoj vlasti, mogao je tako bezobzirno da se odnosi prema najuspješnijim razvojnim projektima iz oblasti turizma koje je Crna Gora imala “, saopštila je Pribilović.

On je podsjetila da je Sveti Stefan već drugu godinu za redom zaključan.

” Podsjetimo da je usljed namjernih opstrukcija koju je forsirala Krivokapićeva vlada, kao i pobunjivačkih i populističkih aktivnosti pojedinaca, od kojih se posebno isticao predsjednik lokalnog ogranka URE, Kraljičina plaža pretvorena u ruglo i vašarište. Na najljepšem dijelu naše obale, umjesto dolaska turista sa emitivnih turističkih destinacija i svjetski prepoznatljive usluge, kuvao se pasulj, pravio roštilj, širio tepih uz ostalu šarenoliku ponudu adekvatnu i svojstvenu periodu devedesetih godina prošlog vijeka.

Bivši resorni ministar, Jakov Milatović, pravdajući se, u pokušaju iznalaženja izgovora za uništavanje najreprezentativnijeg dijela crnogorske obale pokušao je obmanama svaliti krivicu na drugog. Zato što je uhvaćen u laži, Milatović je od zakupca ostrva dobio veoma jasan i nedvosmislen odgovor, koji bi svakog posramio sem onog koji nema obraza”, ističe Pribiliović,

Građanima, kako dodaje, ostaje samo da čekaju rasplet situaciji u slučaju koji je došao do arbitražnog suda u Londonu.

” “Ekspert”, trenutno na državnom budžetu, doveo je građane do situacije da iz njihovih džepova bude naplaćena šteta od 13,2 miliona eura nadoknade, u arbitraži uz 100 miliona eura odštetnog zahtjeva koje zakupac traži od države Crne Gore.

Ovo je samo još jedan od mnoštva dokaza da je u godinu i po dana trajanja 42. vlade, Crna Gora u svim sferama, političke, ekonomske, društvene i svake druge stvarnosti, doživjela totalno posrnuće. Dugo će vremena biti potrebno da se saniraju posljedice rada “oslobodilaca” koji su se nadojeni revanšizmom i mržnjom, prema prethodnoj vlasti i dobro potrudili da nas oslobode investitora i na taj način ugroze ekonomiju države”, smatra Pribililović.

Smatra i da gubitak investitora i tjeranje onih tada postojećih doveli su u pitanje ostvarivanje projekcije Crne Gore kao konkurentne i prestižne turističke destinacije na Mediteranu i “poljuljali njen nekadašnji mukotrpno i godinama stican status, što je u konačnom i ugrozilo njenu dalju poziciju u budućnosti kao elitne destinacije”.

” Rezultat prethodne vlasti oslikava upravo Sveti Stefan, jer je on pravi primjer činjenja i vladavine onih koji su satrli čak i najbolje i najljepše što Crna Gora ima”, zaključuje Pribilović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ministarstvo ekonomskog razvoja pisalo Adriatic Propertisu

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Ko je u Crnoj Gori ugrožen – Srbi ili Crnogorci?

Bogdanović: Da su sjutra izbori DPS bi se vratio na vlast

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Rama: Abazović uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan

Iskazana želja da HGI u budućnosti pristupi EPP

(Video)Navijači iz Bosne i Hercegovine stigli u Crnu Goru

”Provokacije” o bureku izazvale urnebesne šale gradonačelnika Podgorice i Sarajeva: Stvari se otimaju kontroli!