PROSRPSKI PORTALI U CG I BOTOVI NA FB U AKCIJI: Sramni napadi na Mariju Vuković

Nije, valjda, naša Marija?! Zar i Marija Vuković, jedan je od naslova prosrpskih portala koji su se zajedno sa botovima na društvenim mrežama udružili u satanizovanju najbolje crnogorske atletičarke samo zato što je na izbornoj listi široke građanske koalicije u Podgorici ''Svi za naš grad''. Šta tačno ovoj zajednici nije jasno u činjenici da je vrhunska sportiskinja podržala koaliciju u kojoj ima predstavnika svih različitih grupa, nacionalnih, vjerskih, profesionalnih....Možda zato što je im je nespojivo da je Marija vjernica Srpske pravoslavne crkve, te što je prije nekoliko dana bila u društvu sa Mitropolitom SPC Joanikijem koji joj je, tom prilikom ,uručio poklon.
PROSRPSKI PORTALI U CG I BOTOVI NA FB U AKCIJI:  Sramni napadi na Mariju Vuković

Na društvenim mrežama sijači zabluda i mržnji potenciraju činjenicu da je najbolja crnogorska atletičarka, prognana 90-ih u Oluji kao dijete, te da će se nakon 25 godina naći na listi onih “koji su indirektno učestvovali u tome i koji bi je i danas deportovali na traktorima”!

Drugi FB pregaoc nadahnuto kaže “u koju god partiju da je ušla, Mara bi time srušila šipku. Jer sport mora biti iznad politike…”

Prosrpski portali koji djeluju u Crnoj Gori pišu kako je, zamislite, “javnost ostala u šoku” nakon saznanja da se nalazi na listi koju predvodi Ivan Vuković. Strašno, zar ne?

Ima i onih koji drugačije misle.

“MARIJA VUKOVIĆ je prije svega vrhunska sportistkinja i primjer kako se svoja zemlja predstavlja. Umjesto da je ponosno veličamo, mi se bavimo time u kojoj će crkvi da se moli i kakvo će političko opredjeljenje da ima.
MARIJA je izuzetan talenat i profesionalka i to je sasvim dovoljno.
MARIJI treba pomoći sa svih strana da nastavi svoju uspješnu karijeru.
Možda je konačno vrijeme da osvijestimo da je važno da ste profesionalac i da ste dobri u svom poslu da bi radili i napredovali.
Intimni izbori- seksualnost, politička ili vjerska pripadnost ne smiju i ne mogu biti razlog zbog koga se bujice nesnosno prljavih riječi upućuju MARIJI.
Lijepo je što je vjerujuća osoba, a to što je naše društvo vulgarizovalo sve što je lijepo – to je naš problem.
Problem zvani MI možda može nekad da se riješi, ali samo i isključivo ako počnemo da prihvatamo različitost kao bogatstvo i ako svi mi, bez obzira na sopstvene različitosti, podržimo fenomen zvani MARIJA”, piše u jednoj od objava na FB stranici.

Da podsjetimo, pokret Svi za naš GRAD usvojio je sinoć odborničku listu sa kojom će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici 23.oktobra.

Na listi se, između ostalih, nalazi i viceprvakinja Evrope u skoku uvis Marija Vuković, najboljacrnogorska teniserka Danka Kovinić, poznata glumica Žaklina Oštir, profesor Elektrotehničkog fakulteta Igor Radusinović, kardiolog Maja Miročević Rotolo i brojni drugi istaknuti pojedinci i nezavisni intelektualci.

Podsjećamo, nosilac liste „Svi za naš GRAD” je aktuelni gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković.

Vuković je na čelu glavnog grada od lokalnih izbora u maju 2018., kada je koalicija predvođena DPS-om osvojila ubjedljivu pobjedu sa oko 48 odsto glasova.

Pokret “Svi za naš grad” čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD), Bošnjačka stranka (BS), Liberalna partija (LP), Građanska inicjativa “21 maj”, Demokratska unija Albanaca (DUA), Nova ljevica i Demokratska romska partija.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Oscar

Nzm samo kako će Rajko Radusinović preživjeti ovoga rođaka i kolegu Igora Radusinovića na listi. Ovaj je predsj. crkvene opštine Cetinje…..

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Vuković: Podrškom Otvorenom Balkanu, SAD od Srbije traži priznanje nezavisnosti Kosova

Vuković: Očekujem ubjedljivu pobjedu u Podgorici

Vuković: Dok sam pregovarao na Cetinju, puno toga dešavalo se iza mojih leđa

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kreće novi napad Ukrajine na jugu

NIHAD CANOVIĆ ZA STANDARD: Krajnji cilj Plava je održivi turizam, put preko Albanije uvećao broj turista

PROMAŠILI KAFANU: Kako su TV Vijesti pogrešnom informacijom targetirali smijenjene čelnike ANB-a

Odović: Nadam se da će Borovinićka zaustaviti prljavu kampanju marginalaca iz njenih redova koju vode protiv mene