Raspoređivanje savezničkih trupa na istočnom krilu snažna poruka odvraćanja Rusiji

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane general-major Rajko Pešić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Milutin Đurović sastali su se sa komandantom eFP borbene grupe u Letoniji, kanadskim pukovnikom Žan-Fransoa Kodenom, koji je u posjeti zemljama kontributorima eFP borbene grupe. Sagovornici su zaključili da je raspoređivanje savezničkih trupa na istočnom krilu snažna poruka odvraćanja Rusiji, ali i jasna potvrda čvrste spremnosti Alijanse da garantuje bezbjednost svih svojih članica.
Raspoređivanje savezničkih trupa na istočnom krilu snažna poruka odvraćanja Rusiji

Foto: Ministarstvo odbrane

Pešić se zahvalio pukovniku Kodenu na posjeti Crnoj Gori naglasivši značaj crnogorskog angažovanja započetog krajem 2018. godine u eFP borbenoj grupi koju predvodi Kanada.

Pešić je istakao da je upućivanjem pripadnika VCG u Letoniju naša zemlja iskazala svoju savezničku solidarnost i odgovornost u okviru kolektivne odbrane NATO.

Pukovnik Koden zahvalio se na doprinosu koji Crna Gora pruža u eFP. Govorio je o dostignućima ove borbene grupe koja već skoro pet godina „čuva“ istočno krilo Alijanse.

Brigadni general Milutin Đurović, u razgovoru sa pukovnikom Kodenom istakao je da je ponosan na uspješno angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u eFP, kao i da će VCG nastaviti da doprinosi bezbjednosti Alijanse učešćem u toj, ali i u drugim zajedničkim aktivnostima.

Sagovornici su se složili da se saradnjom u multinacionalnom kolektivu jača interoperabilnost savezničkih snaga, ali i grade prijateljski odnosi.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Injac: Vojnici shvatili da ne moraju biti politički aktivni da bi napredovali

Desničari prolaze bezbjednosne provjere u Vojsci i Policiji Srbije

RETROSPEKTIVA – Dvije godine koronavirusa u Crnoj Gori: Apokaliptične scene, karantini, pa vakcina

Injac – Bernijer: Odbrambena saradnja sa Kanadom sadržajna i kvalitetna

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Saobraćajna nezgoda na putu Podgorica – Kolašin, dvije osobe povrijeđene

U saobraćajnoj nesreći u Njujorku poginula šesnaestogodišnja Alisa Koljenović

Suzana Tot za “Standard” o karijeri, duetu, novim pjesmama: “Tajna uspjeha je, ili radiš svoj posao na pravi način ili ostaješ amater i stagniraš”

POTVRĐENO PISANJE STANDARDA: Savo Kentera predložen za direktora ANB-a