Raspoređivanje savezničkih trupa na istočnom krilu snažna poruka odvraćanja Rusiji

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane general-major Rajko Pešić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Milutin Đurović sastali su se sa komandantom eFP borbene grupe u Letoniji, kanadskim pukovnikom Žan-Fransoa Kodenom, koji je u posjeti zemljama kontributorima eFP borbene grupe. Sagovornici su zaključili da je raspoređivanje savezničkih trupa na istočnom krilu snažna poruka odvraćanja Rusiji, ali i jasna potvrda čvrste spremnosti Alijanse da garantuje bezbjednost svih svojih članica.
Raspoređivanje savezničkih trupa na istočnom krilu snažna poruka odvraćanja Rusiji

Foto: Ministarstvo odbrane

Pešić se zahvalio pukovniku Kodenu na posjeti Crnoj Gori naglasivši značaj crnogorskog angažovanja započetog krajem 2018. godine u eFP borbenoj grupi koju predvodi Kanada.

Pešić je istakao da je upućivanjem pripadnika VCG u Letoniju naša zemlja iskazala svoju savezničku solidarnost i odgovornost u okviru kolektivne odbrane NATO.

Pukovnik Koden zahvalio se na doprinosu koji Crna Gora pruža u eFP. Govorio je o dostignućima ove borbene grupe koja već skoro pet godina „čuva“ istočno krilo Alijanse.

Brigadni general Milutin Đurović, u razgovoru sa pukovnikom Kodenom istakao je da je ponosan na uspješno angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u eFP, kao i da će VCG nastaviti da doprinosi bezbjednosti Alijanse učešćem u toj, ali i u drugim zajedničkim aktivnostima.

Sagovornici su se složili da se saradnjom u multinacionalnom kolektivu jača interoperabilnost savezničkih snaga, ali i grade prijateljski odnosi.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Završen sastanak Demokrata i PES-a oko izbora šefa policije: Nije postignut dogo...

Ovo su nova kadrovska rješenja: Vlada imenovala novi Biro za operativnu koordina...

U toku sastanak vrha Demokrata i PES-a oko izbora šefa policije

Fondacija Miloš Karadaglić dodjeljuje četiri vrijedne stipendije za mlade talent...