test

Šaranović predložio četiri kandidata za direktora Uprave policije

Standard

01/03/2024

17:44

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović poručio je na današnjoj press konferenciji da ima jednoglasnu podršku Vlade Crne Gore da Zoran Brđanin ne treba da bude direktor Uprave policije.

Kako je rekao, na današnjoj sjednici Vlade predložio je četiri kandidata za direktora Uprave policije. 

“Takođe, traženo je da uz razrješenje ide predlog da kao ja kao ministar ovlastim da koordiniram do izbora novog direktora Uprave policije”, naveo je on i dodao:

“Bilo je zlonamjernih navoda u medijima prethodnih dana kako želim da politizujem Upravu policije. Ne postoji razlog na činjenicama utemeljen da želim politizaciju UP”, naveo je ministar i dodatno objasnio.

“Ja sam predložio da, nakon dobijanja ovlašćenja da koordiniram Upravom policije koja je u sastavu MUP-a, u cilju zaštite istog trenutka po dobijanju tog ovlašćenja prenesem na policijskog službenika koji je pomoćnik direktora UP”, rekao je Šaranović.

Šaranović je kazao da imaju podršku evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija.

“Obavio sam razgovor sa Varheljijem i on je u cjelosti saglasan sa stavom da preduzmemo sve potrebne korake kako bi postigli operativnost UP”, naveo je on i dodao:

“Ovo pitanje će se riješiti bez odlaganja i imamo podršku evropskih partnera”, rekao je ministar.

Na pitanje Antene M kako komentariše to sto su pravnici ukazali da bi prekršio zakon kada bi postao koordinator UP, Šaranović je kazao da nema kršenja propisa.

“Mislim da ni ja ni bliži saradnici i u ranijim javnim poslovima nikada nijesmo učinili bilo kakvu vrstu nezakonitosti jer je naš osnovni zadatak da zaštitimo pravni sistem Crne Gore”, rekao je ministar.

Izvor (naslovna fotografija):

MUP

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI