test

Saša Mujović predvodi listu PES-a na izborima u Glavnom gradu

I. Đoković

27/08/2024

08:43

Aktuelni ministar energetike Saša Mujović najvjerovatnije će biće nosilac liste Pokreta evropa sad na predstojećim izborima u Glavnom gradu, saznaje nezvanično portal Standard.

Iako odluka o načinu izlaska na izbore još nije definitivno donijeta ( da li samostalno ili u koaliciji sa nekim) Mujović bi prema saznanjima Standarda u obje varijante najvjerovatnije trebao da bude predvodnik liste.

Konačna odluka kako će PES ići na izbore u Podgorici biće poznata nakon Glavnog odbora partije koji je zakazan za večeras.

Prof. dr Saša Mujović prije nego je izabran za ministra energetike i rudarstva u 44. Vladi obavljao je funkciju prodekana Elektrotehničkog fakulteta u periodu od 2013. do 2019 da bi te godine bio izabran za dekana i člana Senata Univerziteta Crne Gore.

Mujović je nakon izglasavanja 44. Vlade Crne Gore imenovan na funkciju ministra za energetiku i rudarstvo da bi nakon rekonstrukcije Vlade u julu ove godine preuzeo samo energetiku iz prethodno podjeljenog ministarstva.

Mujović je ekspert iz oblasti energetike, a njegova stručna ekspertiza pokriva oblasti kvalitet električne energije, eksploatacije i planiranja elektroenergetskih sistema i pametne mreže.

Ukoliko večeras Glavni odbor PES-a potvrdi Mujovića za nosioca liste indirektno će pokazati da ova partija nije bila zadovoljna kako je njen kadar Olivera Injac obavljala funkciju Gradonačelnice u prethodnom periodu, koji su obilježila nezakonita imenovanja u sistemu Glavnog grada i veliki problemi sa odvozom smeća.

Podgorica je, o čemu je Standard više puta pisao, za vrijeme Injac bila zatrpana smećem što je izazvalo veliki revolt građana.

Odluka da Mujović bude nosioc liste šalje jasnu poruku da PES ne želi ništa da rizikuje i da ide sa dokazanim kadrom kako bi na svaki mogući način zaustavio odliv birača nakon parlamentarnih izbora, koji je bio zabilježen na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici.

Saša Mujović je bio jedan od rijetkih ministara čiji dosadašnji mandat nijesu obilježile nikakve afere i koji se nije libio da ukaže na loše stanje u energetskom sektoru, koje je bilo praćeno partijskim zapošljavanjem.

Iako formalno u koaliciji sa bivšim DF-om Mujović je principijelno tražio i smjenu kadrova koalicionih partnera koji su državna preduzeća ”bacili” na koljena i uveli u dugove, pa je zbog toga prepoznat u PES-u kao neko ko bi mogao na isti način da vodi Podgoricu.

Izvor (naslovna fotografija):

Saša Mujović; Vlada CG

Ostavite komentar

Komentari (0)