test

Savjetnik Moma Koprivice podnio ostavku

Standard

18/06/2024

21:14

Hermin Šabotić, savjetnik potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivice, podnio je ostavku na tu funkciju.

“Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju je, na osnovu člana 16 stav 4 Uredbe o Vladi Crne Gore, podnio Vladi Crne Gore predlog da Herminu Šabotiću, savjetniku potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, prestane mandat zaključno sa 6. junom 2024. godine, zbog podnošenja ostavke”, navodi se u rješenju Vlade.

Savjetniku potpredsjednika Vlade prestaje mandat prestankom mandata potpredsjednika Vlade, ostavkom ili razrješenjem.

“Hermin Šabotić je Rješenjem Vlade od 16. novembra 2023. godine imenovan za savjetnika potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju. Navedeni se dana 5. juna obratio potpredsjedniku Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju sa zahtjevom za prestanak mandata zbog podnošenja ostavke u smislu člana 16 stav 4 Uredbe o Vladi Crne Gore. Imajući u vidu da sam prihvatio zahtjev imenovanog, predlažem Vladi da Herminu Šabotiću, savjetniku potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, prestane mandat zaključno sa 6. junom 2024. godine, zbog podnošenja ostavke“, ističe se.

Vlada je donijela rješenje o prestanku njegovog mandata.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada CG

Ostavite komentar

Komentari (0)