Šćepanović na sastanku za istraživanje i inovacije u Tirani

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović učestvovaće na ministarskom sastanku Upravljačke platforme Zapadnog Balkana za istraživanje i inovacije koji će se održati u utorak u Tirani, u organizaciji Evropske komisije i Vlade Republike Albanije.
Šćepanović na sastanku za istraživanje i inovacije u Tirani

Biljana Šćepanović

Kako je saopšteno, sastanak Upravljačkih platformi na ministarskom nivou biće prilika za razmjenu iskustava i napretka na polju kulture, istraživanja, inovacija i obrazovanja i o budućim zajedničkim aktivnostima koje će imati za cilj pospješivanje saradnje između regiona i zemalja Evropske unije.

Na ministarskom okruglom stolu o istraživanju i inovacijama pod nazivom “Akademsko-privredna saradnja za sinergije u trouglu znanja” Šćepanović će imati izlaganje u okviru kojeg će predstaviti preduzete aktivnosti koje se odnose na implementaciju Agende Zapadnog Balkana o inovacijama, istraživanjima, obrazovanju, kulturi, mladima i sportu, s fokusom na oblast inovacija.

“Pored resornih ministara šest zemalja Zapadnog Balkana, na ministarskom okruglom stolu učestvovaće i visoki predstavnici Savjeta za regionalnu saradnju, Francuskog predsjedavanja Savjetom EU, COST asocijacije i Evropske komisije – Udruženog istraživačkog centra”, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, u cilju pospješivanja saradnje u određenim oblastima između zemalja Zapadnog Balkana, zemalja Evropske unije i Evropske komisije, Evropska komisija je u prethodnom periodu pokrenula Upravljačku platformu za istraživanje i inovacije (2006. godine).

Važnost Upravljačke platforme za istraživanje i inovacije ogleda se u pružanju kvalitetnih smjernica zemljama Zapadnog Balkana u cilju napredovanja ka Evropskom istraživačkom prostoru (ERA).

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Crna Gora kopredsjedavala zajedničkim sastankom dvije Platforme na Zapadnom Balkanu

VUJANOVIĆ: Zajedničko regionalno tržište Zapadnog Balkana umjesto “Otvorenog Balkana“

Bregu smatra da je krajnje vrijeme da se smanje cijene rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Oftalmolozi Kliničkog centra Crne Gore samostalno izvode operacije na zadnjem segmentu oka

Saobraćajna nezgoda u Podgorici: Oboren motociklista, povrijeđene dvije osobe

Ulubljena auta, oštećeni stambeni objekti… ali zasadi potpuno uništeni

ČOVJEK od 635 KG, OŽENIO ŽENU OD 50 KG i DOBIO dvoje DJECE