SD Berane Milatoviću: U pravu ste, Berane jeste najgori grad na sjeveru Crne Gore

Socijaldemokrate Berana zahvalile su se ministru ekonomskog razvoja Jakova Milatoviću što je, tokom svoje posjete Beranama, primijetio da je situacija u ovom gradu najgora u svim životnim oblastima u odnosu na ostatak sjevernog regiona Crne Gore.
SD Berane Milatoviću: U pravu ste, Berane jeste najgori grad na sjeveru Crne Gore

“Na taj način su, još jednom, ali ovog puta od strane ministra ekonomskog razvoja, koji bi, barem po prirodi svoje funkcije, trebalo da bude relevantan faktor za takvu ocjenu, potvrđene naše tvrdnje na koje smo nebrojeno puta ukazali. Budući da se, u svom obraćanju javnosti, ministar samo kratko osvrnuo na pomenutu okolnost, mi ćemo mu, kao odgovoran politički subjekt, ovom prilikom dodatno elaborirati njegovu tezu da je “Berane najgori grad””, navode Socijaldemokarte Berana.

Što se tiče investicija koje ste pomenuli, dodaje beranski SD, ukazujemo Vam da su investicije misaona imenica u našem gradu budući da se, izuzev kozmetičkih intervencija pojedinih javnih površina, niti jedna nije dogodila u posljednjih osam godina.

“Kada govorite o zapošljavanju, trebalo bi da budete informisani da je stopa nezaposlenosti u Beranama među najvišima u Crnoj Gori, zahvaljujući trenutnoj vlasti koja je uspjela da istu utrostruči za vrijeme svog mandata (još uvijek nijesmo sigurni kako im je to pošlo za rukom). Ovakav negativan trend nije uspjelo da zaustavi ni iracionalno zapošljavanje partijski podobnih kadrova u lokalnoj upravi”, navode u SD-u Berana.

Isto tako, napominju u SD-u, demografska problematika na koju ste se brižljivo osvrnuli je takođe produkt trenutne lokalne vlasti jer, sudeći po zvaničnim podacima, najveći broj ljudi je napustio grad upravo za vrijeme trenutne gradske administracije.

“U tom smislu, postavljamo Vam upit, da li ste susrete sa lokalnim političkim zvaničnicima iskoristili da im uputite kritiku zbog ovakvog stanja u gradu? I da li ste kojim slučajem prilikom boravka u Regionalnom biznis centru došli do saznanja koja je svrha pomenute ustanove, jer ista nikakve veze sa biznisom, još manje regionalnim ili njegovom afirmacijom, nema. I najzad, da ne bismo djelovali maliciozno, tako što bismo zaključili da je Vaša posjeta bila bespredmetna, konstatovaćemo da je ista imala barem turstički karakter”, zaključuje SD Berana.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Brajović: Mi smo spašavali živote; Krivokapić: Vi ste gledali gdje će ko koga da smjesti, ne u bolničke krevete, već na pozicije

Gledajte naprijed jer je istorija već na vaša ramena stavila dovoljno tereta

Izglasana nova Vlada, 41 poslanik dao podršku Krivokapiću

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(FOTO) Autoput otvoren za Krivokapiće uoči lokalnih izbora u Mojkovcu

Pejović pušten nakon saslušanja, priznao da je vrijeđao Gazdića

Iako zatečen u stanu, Milanović uspio da pobjegne inspektorima

Smrt žene oligarha: Irina htjela da raskrinka Kremlj, pa nađena mrtva