test

SD: Čestitke upućene Mandiću svjedoče “evropskom karakteru” nove vlasti i parlamentarne većine

Standard

01/11/2023

21:00

Čestitke sa renomiranih evropskih adresa upućene novoizabranom predsjedniku Parlamenta Andriji Mandiću u potpunosti svjedoče ''evropskom karakteru'' nove vlasti i nove parlamentarne većine, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije. “Među prvima je čestitao Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić, nadaleko poznat po evropskom ponašanju tokom intoniranja crnogorske himne. Za taj evropski gest, Kovačević se našao pred tužiocem. Tu je i relevantna međunarodna adresa, poznati evropejac i pouzdani partner zemalja EU – predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik. Sankcije kojima je podvrgnut su najbolji dokaz njegovog doprinosa evropskom putu entiteta kojim upravlja i BIH uopšte”, navodi se u saopštenju.

 Zatim, podsjeća SD, slijedi čestitka iz Londona – odbjegli biznismen Duško Knežević čije izručenje Crna Gora i dalje čeka, a koji je nedavno u Londonu dočekao i izgrlio bivšeg premijera Abazovića koji ga je potapšao rukom pravde i rekao mu da ne brine. Crni barjak sa lobanjom i dvije ukrštene koske nakon Mandićevog izbora visoko je podigla i mlada nada evropskog puta BIH, gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, kojem je do skoro bio zabranjen ulazak u Crnu Goru.

“Čestitke stižu i sa jedne od najeminentnijih evropskih adresa, iz pritvorske jedinice u Spužu odakle predsjedniku Mandiću čestita njegov partijski saborac, predsjednik Opštine Budva u odsustvu, Milo Božović. Čestitke su stigle i sa još jedne relevantne evropske adrese, pa je tako Mandiću izbor na funkciju čestitao Vladimir Orlić, predsjednik Narodne Skupštine Republike Srbije, kao i Petar Đokić, ministar u Vladi Republike Srpske. Čestitkama se, kao šlag na tortu, priključio i mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve, Joanikije”, dodaju socijaldemokrate i poručuju: 

 “Kao što se iz priloženog da primijetiti, evropski put Crne Gore, sa novom parlamentarnom većinom, nikad nije bio sigurniji i stabilniji”.

Izvor (naslovna fotografija):

SD

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI