SDP poziva građane da podrže peticiju IMA NAS: Doprinos demokratskom rješavanju političke krize

SDP poziva građane da daju podršku građanskoj peticiji IMA NAS, kojom se zahtijeva održavanje vanrednih parlamentarnih izbora i time pruže doprinos demokratskom rješavanju političke krize bez presedana u parlamentarnom životu savremene Crne Gore, navode iz ove stranke.
SDP poziva građane da podrže peticiju IMA NAS: Doprinos demokratskom rješavanju političke krize

Foto: SDP

“Potpuna blokada institucija, učestalo bezakonje i gaženje Ustava, zaustavljanje Crne Gore na putu ka EU i kompromitacija zemlje kao članice NATO, narušavanje bazičnih demokratskih standarda, neodgovorno upravljanje i uništavanje vitalnih državnih kompanija, učinci su parlamentarne većine sa posljednjih parlamentarnih izbora zbog čega je vraćanje mandata građanima jedini način da se dođe do odgovorne i stabilne vlasti”, navode u saopštenju.

Kako kažu, građani su ti koji moraju biti neprikosnoveni arbitar nakon što je aktelni sastav parlamenta, kroz dvije neuspješne Vlade, potrošio svoj legitimitet.

“Aktuelni neustavni pokušaji parlamentarne većine da izbjegnu sud građana i nametnu rješenja koja ne mogu imati ni unutrašnji ni vanjski legitimitet moraju biti spriječeni svim demokratskim sredstvima.

Vanredni izbori kao ključni politički zahtjev ispostavljeni su i na IMA NAS masovnom protestu građana, a isti bez ikakve sumnje podržava ogromna većina građana Crne Gore.

Građanima je dosta daljeg urušavanja sistema i bezakonja koje se sprovodi od strane parlamentarne većine, koja je očigledno spremna na svaki oblik pravnog pa i ustavnog nasilja i destabilizacije zemlje, a sve u cilju zadržavanja na pozicijama vlasti i uživanja privilegija koje iz te vlasti proizilaze”, zaključuju iz SDP-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Smijenjen Aleksa Bečić

Mugoša: Crna Gora sa aktuelnom vlašću ne može u EU

PROČITAJTE ŠTA PIŠE U PREDLOGU ZA GLASANJE O NEPOVJERENJU VLADI: U institucijama se odigrava bezakonje i progon neistomišljenika

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Veliki protest u Tirani, opozicija traži odlazak Edija Rame

„Probudila sam se gola u njegovom krevetu, silovao me stotine puta“: Gimnastičarka otkrila jezive detalje

(FOTO) Abazović sa jugoslovenskim fudbalskim zvijezdama: Kako je lijepo kad smo zajedno

Malo o KONJAKU: Šta znači VS, VSOP, XO i zašto se pije iz okruglih čaša?