test

Šehović i Mugoša: Svjedočimo afirmaciji retrogradnih pojava, puna podrška novom modelu saranje sa srodnim partijama

Standard

24/04/2024

13:32

Politička scena Crne Gore posljednjih godina nažalost svjedoči afirmaciji retrogradnih pojava, mitomaniji i istorijskom revizionizmu i svjesnom urušavanju progresivne supstance društva, zato je u javnom prostoru više nego ikad potrebna ozbiljnost, pristojnost i fokusiranost na brojne društveno-političke i socio-ekonomske izazove, a upravo po tome su prepoznate Socijaldemokrate Podgorice na čelu sa Borisom Mugošom, poručio je predsjednik SD-a Damir Šehović na sinoć održanoj sjednici odbora Glavnog grada.

Šehović je takođe kazao da je ponosan na činjenicu da se SD na političkoj sceni pokazao kao partija koja je dosljedna programskim principima građanske i evroatlanske Crne Gore; koja baštini kulturu dijaloga i emancipovanog ponašanja; čije su brojne zakonske inicijative usmjerene na zaštitu i poboljšanje standarda građana (studenata, visokoškolaca, domaćih proizvođača, penzionera, socijalno ranjivih kategorija…) gotovo jednoglasno usvajane u parlemantu u proteklih par godina.

„Hvala vam na nepodijeljenoj podršci našim naporima da kroz osmišljavane novog modela saradnje sa programski i ideološki sličnim partijama, udruženjima i istaknutim pojedincima, ideju građanske, ekonomski razvijenije, socijalno pravednije i progresivnije Crne Gore znatno ojačamo u našoj državi. Razgovori na tu temu se privode kraju, odvijaju se u izuzetno konstruktivnoj i pozitivnoj pozitivnoj atmosferi, jer smo svi svjesni brojnih suštiskih izazova u našoj zemlji i potrebe da zajedno gradimo kredibilnu političku ponudu“, istakao je Šehović.

Predsjednik Odbora Glavnog grada SD-a i potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Boris Mugoša je pozdravljajući prisutne pohvalio rad odbornika te partije u gradskom parlamentu, istakavši da je u fokusu rada podgoričkog odbora predlaganje konkretnih mjera kako bi Podgorica bila bolje i kvalitetnije mjesto za život svih njenih građanki i građana.

To kako navodi Mugoša, podrazumijeva rješavanje brojnih komunalnih i saobraćajnih izazova u Glavnom gradu, unapređenje poslovnog ambijenta i otvaranje novih radnih mjesta, podrška socijalno ranjivim kategorijama, adekvatniju podršku sportistima i sportskim kolektivima.

On je, kao šef kluba poslanika SD-a u državnom parlamentu, istakao zahvalnost na prepoznavanju rezultata i načina djelovanja poslaničkog kluba.

Mugoša je i istakao pozitivne reakcije velikog broja građana na ideju oko saradnje sa programski i ideološki sličnim partijama, udruženjima i istaknutim pojedincima, koja je usmjerena na poboljšanje standarda građana i jačanje temeljnih vrijednosti građanske i evropske Crne Gore.

Sjednica podgoričkog odbora SD-a organizovana je u okviru aktivnosti obilazaka odbora i razgovora sa članstvom, u kontekstu osmišljavanja novog modela saradnje između srodnih partija i pojedinaca, sa ciljem jačanja socijaldemokratske i generalno građanske misli u Crnoj Gori.

Izvor (naslovna fotografija):

SD

Ostavite komentar

Komentari (0)