test

Senatori očekuju nastavak aktivnosti na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

Standard

24/05/2023

14:11

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastali su se danas sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Gerijem Pitersom, koji su u posjeti Crnoj Gori u okviru posjete Zapadnom Balkanu.



“Sastanak sa senatorima prilika je za razgovore na teme od zajedničkog interesa, kao što su savezništvo u okviru NATO-a, te podrška regionu u periodu ruske agresije na Ukrajinu”, saopšteno je iz MUP-a.

Poseban fokus tokom razgovora, kako je navedeno, je stavljen na pitanja borbe protiv kriminala i korupcije, te na slobodu medija.

“Senatori su iskazali zadovoljstvo rezultatima koje Crna Gora u posljednje vrijeme bilježi kada je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije, naglašavajući da se očekuje nastavak aktivnosti u tom pravcu i u narednom periodu. Adžić je ovom prilikom istakao da su uspješne akcije crnogorskih organa za sprovođenje zakona u prethodnom periodu rezultat intenzivnog rada ali i pokazatelj istinske političke volje da se zaista stane na put kriminalu i korupciji”, ističe se u saopštenju MUP-a.

Na sastanku je izraženo očekivanje i po pitanju reformi koje će ubrzati put Crne Gore ka Evropskoj uniji, uz poseban akcenat na ključna pregovaračka poglavlja, koja su tijesno vezana za rezultate u oblasti kriminala i korupcije.

Izvor (naslovna fotografija):

MUP Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)