test

SJEČA KADROVA GP URA? Krivokapić nije dao puni mandat Harasaniju, Uprava bez direktora

Standard

03/04/2022

09:48

Funkcioneru GP URA Iliru Harasaniju, istekao je v.d. status direktora Uprave za inspekcijske poslove, nakon što mu je u oktobru 2021. produžen za šest mjeseci, a Vlada Crne Gore nije ga izabrala da u punom mandatu obavlja ovu funkciju.

On kako saznajemo od četvrtka formalno nije direktor Uprave, ali se u petak pojavio na poslu. Takođe, nije ni razdužio službeni automobil, niti napustio radno mjesto.

U ovoj važnoj Upravi Vlada nije imenovala novog direktora, a pretpostavlja se da razlog neprolaska Harasanija leži u tome što je kadar Građanskog pokreta URA, a Uprava kojom je rukovodio pod kontrolom resora ministara Milojka Spajića i Jakova Milatovića, čija politička opcija je suprotstavljena mandataru Dritanu Abazoviću.

Ovaj čin lako se može povezati sa namjerom Abazovića da formira manjinsku vladu, zbog čega se premijer Zdravko Krivokapić i njegovi najbliži saradnici, već pomenuti ministri, svete preko njegovih kadrova.

Harasani nije odgovorio na pozive, kao ni pitanja portala Standard; da li je bio na poslu i da li neprodužavanje mandata znači da više nije u Upravi, kako komentariše to što jedini nije dobio puni mandat, da li smatra to kao čin osvete prema GP URA.

Podsjetimo, Harasani je za vd direktora Uprave izabran u aprilu 2021. godine, da bi mu vd status za još šest mjeseci bio produžen u oktobru 2021. godine.

Direktori ostalih direktorata u ministarstvima koje predvode Spajić i Milatović, ostali su na svojim pozicijama i imenovani su za direktore u punom mandatu. Riječ je o Novici Vukoviću, Mladenu Vlahoviću, Jovu Pejoviću, Bojanu Paunoviću, Radmili Ivanović, Šuću Orahovcu, Miroslavu Pejoviću, Milanki Otović, Marijanu Miloviću, Jelici Paldrmić, Jevrosimi Pejović, Oliveri Vukajlović, Jeleni Janković, Jasni Vujović, Renati Milutinović, Marku Vukaševiću, Biljani Peranović, Bojani Bošković, Dajani Bratić, Jeleni Jovetić, Mariji Vukčević, Mileni Milović i Snežani Mugoši.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilir Harasani, foto: Vlada CG

Ostavite komentar

Komentari (1)

Pike

03 Apr. at 08:57

Bojan Paunović i Milanka Otovic?Zanimljiv transfer