Skupštinski Odbor danas o dešavanjima u bezbjednosnom sektoru

Odbor za bezbjednost i odbranu danas bi trebalo da sasluša čelnike Vlade, policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i tužilaštva povodom, kako je saopšteno, aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru, sa osvrtom na eventualni šverc cigareta, i oblasti međunarodne diplomatije.
Skupštinski Odbor danas o dešavanjima u bezbjednosnom sektoru

Skupština Crne Gore

Najavljeno je saslušanje premijera Dritana Abazovića, ministara vanjskih i unutrašnjih poslova Ranka Krivokapića i Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, bivšeg vršioca dužnosti (v.d.) direktora ANB-a Sava Kentere.

Najavljeno je saslušanje i v.d. vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je ranije da će zakazati sjednicu tog skupštinskog tijela povodom “nedavnog hapšenja crnogorskih državljana, među kojima je jedan visoki funkcioner Ministarstva vanjskih poslova, zabrane ulaska ambasadora Srbije u Crnu Goru i još 28 stranih državljana, protjerivanja ruskih diplomata”.

“Sjednicu ću zakazati zbog konfuznih i kontroverznih informacija koje dolaze od zvaničnih organa Vlade i Specijalnog državnog tužilaštva, uz naglašeni narativ da je ugrožena bezbjednost države”, naveo je Knežević u saopštenju.

On je istakao da, imajući u vidu učestale zloupotrebe službenog položaja onih koji bi trebalo da sprovode, ali i štite Ustav i zakone Crne Gore, smatra za svoju dužnost da se zakazivanjem sjednice Odbora dobiju informacije o tim slučajevima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Odbor će saslušati državne funkcionere i čelnike tužilaštva i bezbjedonosnog sektora

Odbor sjutra o dešavanjima u bezbjednosnom sektoru

Sjutra saslušanje Sekulovića, Vukšića, Novovića i Brđanina povodom prijetnji u “gluvoj sobi”

Odbor u petak o dešavanjima u bezbjedonosnom sektoru

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Konjević: Čekam krivičnu prijavu Vijesti

Ažurirana crna lista: Ovo su najveći poreski dužnici u Crnoj Gori

DIK u odgovoru za Standard: Pojedine OIK potvrdile nepravilne liste, rokovi istekli i ne možemo da reagujemo

Zašto je tercijarni dim “lukaviji” od primarnog i kako ga se osloboditi?