Smart: Komentar Rajnke implicira da je Abazović proruski čovjek

Politički analitičar i specijalni dopisnik ukrajinskog lista Kyiv Post Džejson Džej Smart prokomentarisao je na Twitteru danas smjenu direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Sava Kentere, kao i reakciju američke ambasadorke u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, implicirajući da je crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pro-ruski političar.
Smart: Komentar Rajnke implicira da je Abazović proruski čovjek

“Usred NATO konferencije u Crnoj Gori, crnogorski premijer je smijenio šefa crnogorske bezbjednosne agencije. Američka ambasadorka je prokomentarisala da je direktor bezbjednosti nedavno zauzeo snažne antiruske pozicije; implicirajući tako da je premijer proruski nastrojen”, ocijenio je on.

Džejson Džej Smart je politički analitičar koji je živio i radio u Ukrajini, Moldaviji, Kirgistanu, Kazahstanu, Rusiji i širom Latinske Amerike.

Zbog svog rada sa ruskom demokratskom opozicijom, Smart je doživotno proglašen za persona non grata od strane Rusije 2010. godine.

Uprkos tome, njegova saradnja sa ruskom opozicijom traje do danas. Ranije je Smart radio u američkoj politici, uključujući i predsjedničke kampanje senatora Johna McCaina i senatora Teda Cruza.

U Ukrajini, Smart je četiri godine radio s bivšim direktorom Službe sigurnosti Ukrajine (SBU) s kojim je osnovao nevladinu organizaciju Za slobodnu Ukrajinu 2015. godine.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

UŽIVO: Žestoko raketiranje Harkova, Ukrajina tvrdi da su povratili aerodrom Hostomel

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Tokom pretresa policija kod Škrijelja pronašla biračke spiskove

NAKON PISANJA STANDARDA: Etički odbor Ministarstva pravde utvrđuje da li je Spasojević prekršio etički kodeks

Đukanović: Kada pronađu ijedan cent mog skrivenog novca, poklanjam ga Abazoviću, da se više ne bruka kao šef (ne)organizovanog kriminala u Crnoj Gori

ABAZOVIĆEV PREDLOG ZA SMJENU MINISTARA BESMISLEN: Izbori u Podgorici odrediće dalje poteze na političkoj sceni