SNP: DPS i SD mimo zakona izabrali Vukićevića za predsjednika Opštine Žabljak

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore najoštrije osuđuje današnji svojevrsni puč koji su na Žabljaku nad građanima izvršili DPS i SD, kada su mimo zakona, Ustava i narodne volje za predsjednika Opštine izabrali dosadašnjeg predsjednika SO Žabljak, člana DPS-a, Veselina Vukićevića, poručili su iz te stranke.
SNP: DPS i SD mimo zakona izabrali Vukićevića za predsjednika Opštine Žabljak

Foto: SNP

“Naime, pod izgovorom hitnosti, zakazali su sjednicu Skupštine opštine Žabljak u 15 sati, bez predloženog dnevnog reda i glasovima većine, odbornika DPS i SD, za četiri godine produžili mandat dosadađnjem predsjedniku opštine Vukićeviću. Valja napomenuti da su izbori na Žabljaku koji su trebali biti održani u maju, odloženi do oktobra mjeseca u paketu sa ostalim opštinama, tako da je sadašnja lokalna vlast u svojevrsnom tehničkom mandatu i nema mogućnost da donosi ovako važne odluke”, saopštili su iz SNP.

O čemu se radi, nije im poznato, iz SNP pretpostavljaju da je ovo jedna od novih, kako kažu,  ““igara” DPS-a i Socijaldemokrata, pa postoji bojazan da sličan scenario ne pripremaju i za ostale crnogorske opštine”.

“Vjerovatno iz straha od rezultata predstojećih izbora, pokušavaju da na ovaj način obezbijede makar funkcije predsjednika opština tamo gdje imaju većinu”, dodaju iz SNP:

Upozoravamo gospodu iz DPS-a i SD-a da im, kako navode,  “ovakav scenario neće proći jer postoje sudovi i pravni propisi koji će ih u tome onemogućiti”.

“Odbornici SNP su, naravno, bili protiv ovakve odluke SO Žabljak a potvrdu našeg ispravnog stava daće, sigurni smo, najprije građani na predstojećim izborima ali i nadležni sudski organi kojima se namjeravamo obratiti ovim povodom”, zaključili su iz SNP.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pribilović: Trebalo bi biti majstor ili neznalica pa uništiti nekoliko opština istovremeno

Politički rebus za Berane, DPS može formirati koalicionu vlast u Ulcinju

Joković: Joković: Pažljivo ćemo posmatrati kako se ponašaju, ali za sada nećemo rušiti vlast u ostalim opštinama

Reakcije partija na odluku SNP-a, jedni pozdravljaju drugi negoduju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Izdat meteoalarm: Do kraja dana moguće nepogode i grad

Oftalmolozi Kliničkog centra Crne Gore samostalno izvode operacije na zadnjem segmentu oka

Milena Đurđić zatvara “Smile Train charity” u Dubajiu: Poziv na koji će biti članovi kraljevske porodice i renomirana klijentela se ne odbija

Ulubljena auta, oštećeni stambeni objekti… ali zasadi potpuno uništeni