SNP: Što prije procesuirati vinovnike jučerašnjih incidenata i utvrditi moguće propuste policije

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozvala je nadležne državne institucije da što prije identifikuju i procesuiraju vinovnike jučerašnjih incidenata i nemilih scena u Nikšiću. Takođe, pozivaju Ministarstvo unutrašnjih poslova da utvrdi da li je u postupcima pripadnika nikšićke policije bilo eventualnih propusta i da, u skladu sa tim, sankcioniše one koji su iste dozvolili ili napravili.
SNP: Što prije procesuirati vinovnike jučerašnjih incidenata i utvrditi moguće propuste policije

Takođe, SNP CG osuđuje napad na kamermana RTV Nikšić i prijetnje upućene novinaru “Pobjede” i apeluje da se ništa slično više nikad ne dogodi nijednom posleniku javne riječi u Crnoj Gori, jer je napad na medije i novinare udar na same temelje demokratije, navodi se u saopštenju.

– Sa žaljenjem konstatujemo da ni 13. jul, najveći državni praznik i dan koji bi trebalo da nas sve okuplja i objedinjava u ljubavi i ponosu prema zemlji u kojoj živimo, nije mogao proći bez tužnih dešavanja koja su rezultirala opštom tučom, napadima na policiju i povredama brojnih učesnika jučerašnjih skupova. SNP CG apeluje na građane Nikšića i cijele Crne Gore da smirimo tenzije i strasti i da prevaziđemo podjele i nesporazume koji su nam već toliko štete nanijeli. Pozivamo sve građane da se uzdrže od učešća u događajima koji samo bacaju mrlju i ljagu na ponosno lice naše zemlje – navode iz stranke Vladimira Jokovića.

Poručuju da svi imamo samo jednu zajedničku kuću u kojoj svi treba da živimo slobodno, da se poštujemo i uvažavamo kao prijatelji, braća i kumovi, što je viševjekovna tradicija Crne Gore.

– Radimo zajedno za dobrobit i napredak svih nas i naše države i trudimo se da našoj djeci ostavimo bolje društvo i šansu za prosperitetniju i svjetliju budućnost – navodi se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Reakcije partija na odluku SNP-a, jedni pozdravljaju drugi negoduju

Joković: Joković: Pažljivo ćemo posmatrati kako se ponašaju, ali za sada nećemo rušiti vlast u ostalim opštinama

Joković: Želimo rekonstrukciju Vlade, ne vanredne izbore

SNP: Brzo će biti jasno ko brani fotelje, a ko interese građana, oni koji su u skrivenim kuhinjama ANB-a smišljaju načine da nam nanesu štetu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Božović: Kao da me raketa pogodila u nogu, udar me samo pokosio i srušio

ODT Nikšić: Određeno zadržavanje Elviru Lavroviću zbog napada na novinara RTCG-a

Putin iznenada smijenio Rogozina

Slučaj Krstovići: “U papirima o oduzimanju kokaina u Mojanovićima nestalo 200 kg”