test

Spajić: Naši vojnici doprinose kolektivnoj bezbjednosti, spremni da odgovore na izazove koji se tiču cijelog svijeta

Standard

07/10/2024

21:49

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić prisustvuje svečanoj ceremoniji proslave Dana Vojske Crne Gore, koja se održava u Univerzitetskom sportskom-kulturnom centru u Podgorici.

On je ranije danas uputio čestitku ovim povodom i istakao važnu ulogu, koju kao dio NATO-a, igraju u očuvanju globalnog mira.

“Na ovaj poseban dan, odajemo počast hrabrim muškarcima i ženama koji su u prošlosti branili našu slobodu, kao i onima koji danas stoje na straži mira i sigurnosti svih građana Crne Gore. Tradicija crnogorskih junaka, izgrađena na časti, hrabrosti i ljubavi prema otadžbini, ostaje čvrst temelj naše vojske. Njihovo nasljeđe nas inspiriše da u svakom trenutku branimo dostojanstvo, mir i suverenitet naše domovine“, poručuje u čestitci predsjednik Vlade.

FOTO: Vlada Crne Gore

“Danas, kao članica NATO saveza, Crna Gora čvrsto stoji rame uz rame sa svojim saveznicima, posvećena zajedničkom cilju očuvanja globalnog mira i stabilnosti. Naša vojska je sastavni dio ove snažne alijanse, doprinoseći kolektivnoj bezbjednosti kroz profesionalizam, odgovornost i spremnost da odgovori na izazove koji se tiču cijelog svijeta. Upravo to članstvo potvrđuje našu odlučnost da, kroz međunarodnu saradnju i partnerstvo, branimo vrijednosti slobode i demokratskog poretka, istovremeno jačajući naše nacionalne odbrambene kapacitete“, dodao je.

Spajić je naglasio da je uloga pripadnika Vojske presudna za sigurnu budućnost.

“S ponosom stojimo uz našu vojsku, koja je neodvojivi stub državnosti i bezbjednosti Crne Gore. Naša vojska, uzimajući najbolje iz bogatog istorijskog nasljeđa i modernih dostignuća, simbolizuje snagu, predanost i hrabrost. Kroz ovaj sklad tradicije i savremenih izazova, te kroz aktivan doprinos globalnoj bezbjednosti, naši vojnici svjedoče o posvećenosti miru, ne samo u granicama Crne Gore već i širom svijeta. Svim pripadnicima Vojske Crne Gore čestitamo njihov dan! Neka vas vodi čast, snaga i hrabrost, kao i generacije prije vas, dok zajedno koračamo prema sigurnijoj budućnosti“, zaključio je premijer.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)