test

Spajić ugostio ambasadore Slovačke i Kosova

Standard

01/12/2023

15:52

U okviru susreta sa ambasadorima predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je ambasadore Slovačke i Kosova.Tokom sastanka sa ambasadorom Slovačke Borisom Gandelom konstatovano je da su bilateralni odnosi odlični, te da kao takvi predstavljaju dobru osnovu za jačanje ekonomske saradnje, kroz povezivanje privrednika i posebno privlačenje investicija iz Slovačke.

Na toj liniji ambasador Gandel je poručio da postoji dosta zainteresovanih investitora, koji žele da razvijaju biznis u Crnoj Gori.

Premijer Spajić je naglasio da su slovačko iskustvo i potencijalna ekspertska pomoć izuzetno važni, jer je ta zemlja završila proces ulaska u Evropsku uniju za samo tri godine.

Tokom sastanka sa ambasadorkom Kosova Arijanom Žerkom Hodžom, bilo je riječi o poboljšanju bilateralne saradnje na polju ekonomije, te o potrebi unaprjeđenja infrastrukturne povezanosti, kao bitnom segmentu za razvoj čitavog regiona.

Milojko Spajić – Ariana Žerka Hodža, ambasadorka Republike Kosova

“Zajedničkom saradnjom može doći i do znatno bolje iskorišćenosti sredstava koji su dostupni kroz pristupne fondove”, konstatovali su sagovornici.

Na sastanku je ocijenjeno važnim razviti na održiv način i zajednička prirodna dobra koja,kako je ocijenjeno, imaju veliki potencijal, poput Prokletija.

Izvor (naslovna fotografija):

Milojko Spajić – Boris Gandel, ambasador Slovačke

Ostavite komentar

Komentari (0)