Spajić: Za naknade majkama obezbijeđena sredstva, na potezu je Skupština

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić odgovara danas u Skupštini na pitanja poslanika na temu “Kadrovska politika i reforme u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja“.
Spajić: Za naknade majkama obezbijeđena sredstva, na potezu je Skupština

Momo Koprivica je u ime koalicije “Mir je naša nacija” zatražio vraćanje naknada majkama sa dvoje ili više djece.

Spajić je kazao da ima prostora za takvu namjeru te da sa njihove strane neće biti problema.

“Obezbijedili smo sredstva i za ovu i sledeću godinu. Takav prijedlog mora biti ustavno valjan, pravičan, izbalansiran i da vodi računa o svim kategorijama majki. ”, poručuje Spajić.

Koprivica je kazao da majke sa troje i više djece imaju pravo na obeštećenje, to su mjesečni iznosi na koje su imale pravo kada je zakon usvojen.

– Ovo je pitanje pravde i mislim da će zakon o obeštećenju bivših korisnica naknada vratiti povjerenje, ispuniti očekivanja i vratiit dostojanstvo – naveo je, pored ostalog, on.

Poslanik Demokratske partije socijalista Ivan Mitrović pitao je što su rezultati resora na čijem je čelu Spajić od decembra prošle godine. Spajić je odgovorio da je DPS ostavio zemlju sa najgorim fiskalnim i ekonomskim parametrima.

– Mi smo uradili mnogo više nego vi u posljednjih 10 godina. Prvi put od sticanja nezavisnosti je smanjen dug po BDP-u – istakao je ministar finansija i socijalnog staranja. 

Kazao je da je DPS napravio neustavan zakon, a da nisu našli način da se obeštete korisnice naknada.

– Napravili smo mapu puta za socijalnu zaštitu za 10 mjeseci, a vi to niste uradili 10 godina. Napravićemo reviziju socijalnih davanja, da vidimo kojim ljudima je ta pomoć zaista neophodna, a ko su ljudi koji su dobijali takva primanja po partijskom ključu – naveo je Spajić.

Mitrović je kazao da je ministar izbjegao da govori o socijalnoj politici, već je govorio o ekonomskoj politici, te da je znao da će to tako biti jer nisu ništa uradili u tom pogledu.

Poslanici Spajiću danas postavljaju u okviru teme “Kadrovska politika i reforme u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja”.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SPAJIĆ: Do rasta cijena nije došlo zbog odluka Vlade, MUGOŠA: Ali se cijene ne smanjuju jer ne donosite nikakve odluke

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Izdat meteoalarm za Crnu Goru!

Vujović: Vladajuća većina ne može preživjeti potpisivanje ovakvog ugovora sa Crkvom Srbije

EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ za STANDARD: Crna Gora kao i BiH trpi neprincipijelni mobing političkog Beograda koji uporište nalazi u nacistima

Vulin o crnogorskim poslanicima: Sram ih bilo, ne znam šta traže u Srbiji