Šta će poslanici pitati Krivokapića u četvrtak?

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće u četvrtak u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Šta će poslanici pitati Krivokapića u četvrtak?

Zdravko Krivokapić

Predstavnik Socijaldemokartske partije i Albanske koalicije Jednoglasno, poslanik Raško Konjević pitaće Krivokapića da li namjerava i dalje da premijersku funkciju obavlja, kako kaže, kao vjernik jedne vjerske zajednice.

“Da li namjeravate da i dalje, istina još veoma kratko vrijeme, premijersku funkciju obavljate kao vjernik jedne vjerske zajednice time urušavajući sekularni karakter zemlje, i kada će vaša Vlada prestati da opstruira rad FCJK i ima neadekvatan odnos prema crnogorskoj dijaspori”, pitanje je Konjevića.

U ime poslaničkog kluba Socijaldemokrata Crne Gore, premijeru će postaviti pitanje Damir Šehović.

“Koje aktivnosti Vlada na čijem ste čelu planira da preduzme da bi riješila problem političke, institucionalne, ekonomske, zdravstvene i bezbjednosne krize, te šta konkretno planirate da
uradite da biste odblokirali pregovarački proces sa Evropskom unijom, koji je već neko vrijeme suštinski blokiran”, pitaće Šehović Krivokapića.

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović pitaće Krivokapića koliko je sredstava Vlada planirala u budžetskoj 2022. godini za završetak započetih projekata u opštinama na sjeveru Crne Gore.

“Kao i koliko je opredijelila sredstava za putnu i vodovodnu infrastrukturu gdje žive manje brojni narodi i da li Vlada planira nove razvojne projekte na sjeveru Crne Gore”, pitanje je Ibrahimovića.

Branko Radulović, šef poslaničkog kluba Demokratski front – PzP pitaće premijera da li uviđa da programi “Evropa sad”, “Crnogorski maršalov plan” i “Fiskalna strategija Crne Gore za period 2021-2024. godine” ne nude, kako kaže, reformske, optimalne i sveobuhvatne odgovore na globalne izazove, te da mogu da proizvedu socijalni haos i nastavak ekonomske destrukcije.

Predstavnik kluba “Demokrate – Demos  – Mir je naša nacija” Boris Bogdanović postaviće pitanje premijeru.

“Da li će Vlada Crne Gore dati pozitivno mišljenje na Predlog zakona Demokrata o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece, kao i na Predlog zakona o izmjenama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kojim se vraćaju dječiji dodaci svoj djeci do 18. godine života”, pitaće Krivokapića Bogdanović.

Danijel Živković, u ime poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista – LP, pitaće Krivokapića šta ga podstiče da “uzurpira mjesto predsjednika Vlade, koje Vam više ne pripada”.

Predsjednik poslaničkog kluba SNP, Dragan Ivanović pitaće “kada građani Crne Gore mogu očekivati popis stanovništva, domaćinstava i stanova i da li će ga zapravo biti?

Šef kluba “Crno na bijelo” Miloš Konatar pitaće premijera šta je Vlada uradila po pitanju pravde, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na vraćanju nade građanima da će Crna Gora biti pravedna, socijalno odgovorna, država jakih institucija i vladavine prava.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Krivokapić sjutra odgovara na pitanja poslanika

Krivokapić odgovara na pitanja poslanika

Premijer prvi put odgovara na pitanja poslanika

Brajović: Mi smo spašavali živote; Krivokapić: Vi ste gledali gdje će ko koga da smjesti, ne u bolničke krevete, već na pozicije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Identifikovano tijelo pronađeno juče u Morači

Fatalna Džeki i AFERA O KOJOJ SE MALO ZNA: Odvojila ga od žene i 11-oro djece da bi bio sa njom

Zašto muškarac odbija da vodi ljubav?

Bojanić predstavlja Izvještaj o poslovanju privrednih društava