test

Šuković stan kupio ispod cijene, prodao ga ruskom državljaninu za duplo veću cijenu

Standard

09/02/2024

12:29

Ministar pravde Andrej Milović rekao je da sva saznanja o zloupotrebama bezbjednosnog sektora dostavlja SDT.

On je iznio podatke o kupovini stana Predraga Šukovića, navodeći da treba ispitati da li se radi o krivičnom djelu pranja novca.

“Šuković je preko člana porodice, izvršio kupoprodaju od Privrednog društva i kupio stan od 58m2, u zgradi u kojoj je kvadrat preko 2000e, i platio ga 60. 000eura i plaćen je u gotovini, stan koji vrijedi oko 120000 eura. Naveo je da se radi o razmjeni i imamo podatak da je stan člana porodice i imamo kupopordajni ugovor gdje piše kupoopordaja. Dakle, podatak iz izvještaja ASK je lažiran. Zašto je neko prikrio da je neko razmijenio a ne kupio, to će utvrdiit istraga”, rekao je Milović.

On je dalje objelodanio da je nakon dvije godine, taj isti stan Šuković prodao ruskom državljaninu M.M. za 140.000e za gotovinu, a sat kasnije kupuje stan od 98m2 od istog prodavca od kojeg je kupio stan od 58 m2.

“Ne postoji u evidenciji Uprave Carina da je ruski državljanin unio keš, u državu, a ovo je period kada postoje sankcije na bankarske transakcije iz Rusije, pa staje enigma odakle keš ruskom državljaninu i da li se radi o krivičnom djelu pranje novca za ineres ruskog državljanina”, rekao je Milović na Odboru.

On se pita i zašto bi neko pravno lice prodalo nepokretnost ispod tržišne cijene.

“Prema evidenciji, vlasnik tog pravnog lica je lice koje se po podacima službi, vezuje za OKG o kojoj je šemu predao DritanAbazović, a postoji podatak da keš ojim je plaćen stan potiče od grupe koja se goni po prijavi SDT”, naveo je Milović.

Šuković je, odgovarajući Miloviću, rekao da sva njegova imovina, potiče od nasledstva moje supruge.

“A vi izvolite dalje ima li ikakve zloupotrebe od strane mene. Jesam li ja sve uredno prijavio, jesam. Sad je tužilaštvo u prilici da sasluđa lica, je li dao Bog da ste te podnijeli prijavu SDT, sad neka SDT utvrdi je li tačno to što pričate”, odgovorio je Šuković.

Milan Knežević je pitao Milovića, je li to sve što ima da iznese na Odboru.

“Ja nisam ovdje došao da slušam o notarima, je li stan imao hoblovan parket, je li stan imao sklopku u hodniku. Dajte mi informacije da li su Predrag Šuković i Dritan Abazović planirali hapšenje Milojka Spajića, ovdje smo se okupili da čujemo ko je prebacio Do Kvona do Srbije, rekli ste da imaju živi svjedoci”, rekao je Knežević.

Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)